Mutu reuÅŸeÅŸte „dubla” cu Milan ÅŸi devine golgheterul campionatului italian

Atacantul Adrian Mutu a marcat ambele goluri ale echipei Fiorentina, în meciul terminat la egalitate, 2-2, cu AC Milan, sâmbătă seara, în etapa a 16-a a campionatului italian de fotbal, internaţionalul român devenind golgheterul Serie A, cu 9 reuşite, la egalitate cu Francesco Totti (AS Roma) şi Christian Rigano (Messina).

Oaspeţii au deschis scorul prin Gilardino (4), Mutu a egalat din penalty (20), executând în forţă lovitura, viteza mingii măsurând 85 de km/oră. În final, Mutu a adus pe Fiorentina în avantaj (76), dar acelaşi Gilardino a restabilit egalitate în ultimul minut (90). Mutu a fost schimbat în min. 78 cu Pazzini.

„Sunt fericit pentru cele două goluri, iar egalul cu o echipă mare nu trebuie luat ca un eÅŸec. Am fost schimbat pentru că am simÅ£it dureri la spate, dar mă simt bine acum. Am dat totul pe teren ÅŸi sunt mulÅ£umit de prestaÅ£ia mea. Nu am pus un pariu cu Luca Toni cine marchează mai multe goluri. ÃŽn aceste momente nu ne gândim decât să ne salvăm de la retrogradare. Suntem tineri, avem valoare, dar trebuie să mai creÅŸtem în joc. Voi încerca să fac ÅŸi mai multe pe teren”, a declarat Mutu după meci.

În altă partidă din etapa a 16-a, Udinese a dispus de Cagliari cu 3-1, prin golurile marcate de Gianpiero Pinzi (17), Vincenzo Iaquinta (27) şi Chris Obodo (52), respectiv, Andrea Cocco (82), chiar dacă friulanii au jucat în inferioritate în repriza a doua, după eliminarea lui Sulley Muntari (45+2).

În clasament, conduce Inter Milano, cu 39 puncte, urmată de AS Roma, 32 p, Palermo, 31 p, Catania, 23 p, Lazio, 21 p, etc. Milan este pe 14, cu 14 puncte, iar Fiorentina pe 16, cu 12 puncte. Milanul a pornit cu o penalizare de 8 puncte, iar Fiorentina cu un pasiv de 15 puncte.
ROMPRES

Adauga un comentariu

*