1200 de bacauani au semnat pentru infiintarea PLD

Fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Bacău, Ioan Chiriac, liderul Grupului local de sprijin pentru platforma liberală iniţiată de Theodor Stolojan şi Valeriu Stoica, a anunţat duminica că la nivelul întregului judeţ au fost strânse 1.200 de semnături în favoarea înfiinţării Partidului Liberal Democrat, informează corespondentul AMOS News.

Liberalul băcăuan a mai afirmat că a fost destul de uşor să se strângă atâtea semnături într-un timp atât de scurt şi că este posibil ca numărul susţinătorilor noii formaţiuni politice să fie şi mai mare în zilele următoare.

ÃŽntre timp, demersurile pe care le face în sprijinul noii formaÅ£iuni liberal democrate nu rămân fără urmări în Partidul NaÅ£ional Liberal. DelegaÅ£ia permanentă a JudeÅ£enei Bacău a acestei grupări politice a decis astăzi să îi excludă pe liberalii „platformiÅŸti”din funcÅ£iile de conducere pe care le deÅ£in în partid.

Astfel, lui Ioan Chiriac i-a fost retrasă calitatea de vicepreşedinte al Judeţenei Bacău a PNL iar preşedinţia municipalei Oneşti a PNL, condusă pânâ acum de consilierul judeţean Valerian Vreme, a fost preluată de senatorul liberal Ioan Aron Popa.

Până la înfiinÅ£area oficială a PLD, „platformiÅŸtii” băcăuani rămân membri ai PNL.

Adauga un comentariu

*