Garda Financiară va trece în subordinea Ministerului Finanţelor Publice

Garda Financiară va trece din subordinea Autorităţii NaÅ£ionale de Control în subordinea Ministerului FinanÅ£elor Publice – AgenÅ£ia NaÅ£ională de Administrare Fiscală, conform unei Hotărâri aprobate miercuri de Guvern, care modifică ÅŸi completează HG nr. 1538/2003 pentru organizarea ÅŸi funcÅ£ionarea Gărzii Financiare.

Conform HG, atribuţiile de coordonare ale comisariatelor regionale vor fi limitate strict la probleme de administraţie. Comisariatele locale vor avea, astfel, o mai mare independenţă la nivelul coordonării şi organizării acţiunilor de control.
În acest fel se va asigura egalitatea în ceea ce priveşte competenţele de control la nivelul tuturor judeţelor.

Prin aceeaşi Hotărâre, Guvernul a aprobat, la propunerea Ministerului Finanţelor Publice, şi mărirea parcului auto al Gărzii Financiare cu 197 de autoturisme, trei microbuze de transport persoane şi două ambarcaţiuni fluviale, pentru a răspunde necesităţii de întărire a capacităţii de acţiune a acesteia.

De asemenea, pentru eficientizarea activităţii şi creşterea capacităţii de acţiune, s-a aprobat şi creşterea cu încă 300 a numărului de posturi din cadrul Gărzii Financiare, prin preluarea unui număr de 300 de posturi vacante din cadrul MFP, ANAF şi al unităţilor subordonate acestora. Această măsură se va aplica începând cu 1 ianuarie 2007.

Adauga un comentariu

*