Sanitas renunţă la greva generală

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu şi liderii SANITAS, au anunţat, duminică, amânarea declanşării grevei generale cu trei săptămâni. Sindicaliştii vor primi o majorare salarială de 44% până la finalul anului 2008.

Acordul la care s-a ajuns în urma negocierilor a fost semnat de membrii Comitetului Executiv al Federaţiei Sanitas, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii Publice, ai Casei Naţionale de Sănătate şi ai Ministerului Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei.

Înainte de semnarea a se ajunge la acest acord, ministrul Nicolăescu s-a consultat telefonic cu premierul Tăriceanu, internat într-o clinică din Bordeaux, în urma unei intervenţii chirurgicate la genunchi.

Ministrul Nicolăescu a declarat: ‘Documentul conÅ£ine o serie de înÅ£elegeri care reuÅŸesc să facă ordine în sistemul de sănătate, în salarizare ÅŸi o serie de drepturi considerate necesare de către autorităţile sanitare’.

În următoares perioadă Ministerul Sănătăţii trebuie să promoveze actele normative care să reglementeze situaţia din sistemul sanitar Marius Petcu, preşedintele Sanitas, a anunţat că se va renunţa la grevă abia în momentul în care concluziile la care s-a ajuns în acord, vor apărea în Monitorul Oficial, într-o forma avantajoasă pentru ambele părţi.

Adauga un comentariu

*