Primaria face experimente pe banii nostri

Municipalitatea a montat limitatoare de viteza in apropierea trecerilor de pietoni si va monta bariere cu cartela pentru parcarile dintre blocuri. 60 de camere video vor urmari soferii si infractorii.

Primaria a montat limitatoare de viteza in apropierea trecrilor de pietoni. Ionut Tomescu, purtatorul de cuvant al municipalitatii, sustine ca acesta este doar inceputul si ca actiunea va continua.

Sunt vizate zonele din apropierea scolilor sau strazile unde calitatea asfaltului ii indeamna pe soferi sa apese pedala de acceleratie.

Primaria face experimente pe banii nostriUn alt experiment al primariei se refera la montarea de bariere cu cartela pentru a interzice accesul in parcirile dintre blocuri a masinilor care nu apartin locatarilor.

Primele astfel de bariere vor fi montate in zona blocurilor turn de la Piata Centrala.

Mai spionati decat bucurestenii

In colaborare cu primaria, o firma va monta 63 de camere video in oras pentru a supraveghea traficul si zonele rau-famate. Este interesant ca aceeasi firma a contractat cu municipiul Bucuresti instalarea a 80 de camere video, cea ce raportat la diferenta de populatie dintre cele doua orase, face ca Bacaul sa devina cel mai „spionat” oras din tara.

40 din cele 63 de camere video a caror instalare ca incepe pana la finele acestui an sunt destinate supravegherii traficului auto din oras.

Soferii care vor fi prinsi ca gresesc vor primi amenda prin posta insotita de fotografia martor.

Cum pot fi pacalite camerele

Pe Internet se discuta de existenta a doua posibilitati de fentare a camerelor video: o folie care se aplica peste numarul de inmatriculare si un spray special.

Folia permite sa se vada numerele din fata sau din spate, insa nu permite fotografierea din partea camerelor video, care sunt amplasate la un unghi de 30 de grade.

Sprayul se numeste PhotoStopper si se aplica peste numarul de inmatriculare facand placuta foarte reflectorizanta. Este util, insa, numai in cazul camerelor cu blitz.

Razvan BIBIRE

Adauga un comentariu

*