AP: Băsescu -neîncheiat la nasturi, neortodox şi neprezidenţial- zguduie scena politică

‘Dacă treci pe la pub-ul Golden Blitz în timpul happy hours, s-ar putea să te întâlneÅŸti cu preÅŸedintele României. Traian Băsescu, neîncheiat la nasturi, neortodox ÅŸi, după cum spun unii, neprezidenÅ£ial, acesta zguduie scena politică în acestă Å£ară fost- comunistă, obiÅŸnuită cu lideri politici ÅŸterÅŸi ÅŸi distanÅ£i’. AÅŸa începe un reportaj despre preÅŸedintele Traian Băsescu al agenÅ£iei AP.

PreÅŸedintele Băsescu este prezentat ca o persoană care se îmbracă obiÅŸnuit, îşi întâlneÅŸte miniÅŸtrii în locuri mai puÅ£in obiÅŸnuite ÅŸi îşi conduce maÅŸina personală, ‘o Skoda umilă’. Băsescu este caracterizat ca un bărbat mereu pus pe dans cu toate doamnele care se arată interesate, dar ÅŸi ca un microbist care vede meciurile pe plasme mari, bând whisky ÅŸi fumând trabuc.

Unii îl văd ca un aliat ferm al SUA, care s-a impus atunci când Premierul Tăriceanu a propus retragerea trupelor din Iraq, declarând: ‘E dovadă de lipsă de onoare să îţi părăseÅŸti aliaÅ£ii.’

De partea cealaltă, Renate Weber, fost consiliar al preÅŸedintelui, a declarat că la un moment dat se gândea să ia lecÅ£ii de la el, pentru eventualitatea în care ar vrea să candideze la preÅŸedinÅ£ie. Acum însă, aceasta nu este de acord cu ce face preÅŸedintele, dând ca exemplu situaÅ£ia în care acesta a băut într-un pub, iar apoi a plecat la volanul maÅŸinii personale. ‘Să îl urmăreÅŸti pe Băsescu e ca ÅŸi cum urmăreÅŸti un serial de comedie’, a declarat Renate Weber pentru AP.

Mergând pe aceeaÅŸi idee, Cozmin Guşă a declarat pentru AP modul în care PreÅŸedintele Băsescu conduce România, nu va aduce prosperitatea de care are nevoie. ‘Aceasta nu este o Å£ară pe care să o conduci dintr-un pub’, a completat Guşă.

Ca răspuns la acuze, PreÅŸedintele Băsescu spune că acesta e modul său de a păstra legătura cu oamenii. ‘Oricum, asta nu înseamnă că discut secrete de stat în bar’, a declarat Băsescu, citat de AP.

Adauga un comentariu

*