Primarul Bacaului merge pe mana lui Tariceanu

Primarul Bacaului a decis sa nu mai mearga cu… competenta in doua luntre si a decis sa fie de partea lui Tariceanu. Romeo Stavarache le-a cerut liberalilor bacauani sa semneze pentru sustinerea lui Tariceanu.

De ce cu premierul?

In primul rand pentru banii de la Guvern, bani promisi in mai multe randuri de Tariceanu. Pentru a-si finanta proiectele ca primar, Stavarache l-a santajat politic pe primul ministru, asigurandu-si fonduri suficiente pentru ultimul an si jumatate de mandat. Suficient pentru a castiga si alegerile din 2008.

Pe de alta parte, Stavarache nu a mai putut negocia la doua capete deoarece Ioan Chiriac a ocupat rapid locul de lider al platformistilor in Bacau. In aceste conditii, era obligatorie o asumare clara a pozitiei.

Mai mult, daca Tariceanu invinge in lupta interna, Stavarache va castiga definitiv batalia cu vechii liberali bacauani, cei carora le sta ca un spin in ochi dupa ce le-a confiscat filiala. Cu ajutorul cui? Cu al lui Tariceanu.

Semnaturi cu forta

Inainte de a pleca spre Bucuresti, unde erau programate negocierile dintre „platformisti” si conducerea centrala a liberalilor , presedintele PNL Bacau a convocat o sedinta fulger in care le-a cerut membrilor bacauani sa semneze o declaratie de sprijin pentru gruparea Tariceanu.

„A fost ca la inmormantare acolo, a declarat Ioan Chiriac, vicepresedinte al PNL Bacau, si lider al taberei Stolojan in judet. Asa se intampla cand il impingi pe om sa semneze impotriva a ceea ce-i spune constiinta”.

Stavarache:”Nu trebuie să amestecăm administraÅ£ia cu politicul”

Preşedintele PNL Bacău, Romeo Stavarache este de părere că platformiştii îşi pot exprima opiniile în cadrul PNL, întrucat pot fi reprimiţi şi pot candida pentru orice funcţie din partid. El a arătat că decizia premierului Tăriceanu de a-i retrage sprijinul politic lui Gheorghe Flutur este perfect îndreptăţită, avand în vedere că acesta a plecat din partid.

„E adevărat, nu trebuie să amestecăm administraÅ£ia cu politicul, dar trebuie să fim conÅŸtienÅ£i că toÅ£i miniÅŸtrii, absolut toÅ£i, reprezintă partide politice acolo ÅŸi ei sunt aleÅŸi de partide politice”, a specificat Stavarache.

ÃŽn acelaÅŸi timp, primarul Bacaului este convins că un congres extraordinar ar putea „să deschidă porÅ£ile” ÅŸi PNL ar fi mult mai eficient. „Se poate să se întample să avem o nouă conducere ÅŸi atunci poate fi făcută o nouă strategie guvernamentală dacă aceasta de acum se spune că nu este cea mai bună. Deci eu cred că statutar se poate.

Mai mult de atat, eu cred că oricine vine şi candidează, PNL are puterea în acest moment să discearnă între cei care vor cu adevărat binele partidului sau nu vor. Eu cred că toţi cei care au fost astăzi la masa aia la care ne-am adunat toţi acolo au vrut şi vor binele partidului”, a spus Stavarache.

Octavian MANDRILA

Adauga un comentariu

*