Preşedintele Bush a graţiat doi curcani cu ocazia Thanksgiving Day

Preşedintele american George W. Bush a graţiat miercuri doi curcani pentru sărbătoarea naţională de Thanksgiving, conform unei tradiţii de la Casa Albă, în timp ce milioane de americani se pregătesc că sărbătorească joi în familie în jurul uneia dintre aceste păsări, gătită la cuptor, relatează AFP şi AP.
Potrivit tradiÅ£iei, preÅŸedintele i-a lăsat în viaţă pe curcanul alb „Flyer” ÅŸi pe dublura sa „Fryer” în cursul unei ceremonii în grădinile Casei Albe. Acesta din urmă nu a fost văzut însă în timpul ceremoniei.
Flyer putea însă să aibă ghinionul să nu mai ajungă la ceremonie. PreÅŸedintele a explicat că Barney, terrierul său scoÅ£ian, a decis să se implice ÅŸi el în derularea evenimentului. ÃŽn mod obiÅŸnuit, Barney se antrenează alergând o minge de fotbal prin grădinile Casei Albe. „A ieÅŸit afară mai devreme decât de obicei, la fel ca ÅŸi Flyer. AÅŸa că în loc să se joace cu mingea de fotbal, a alergat după curcan. Din cauza asta, Flyer e acum puÅ£in cam agitat”, a povestit Bush.
„Sunt bucuros să anunÅ£ (…) că cele doi (curcani) vor mai avea multe zile de trăit”, a declarat George W. Bush în legătură cu aceste două păsări crescute special într-o fermă din Missouri (centru).
„Le acord deplina graÅ£iere prezidenÅ£ială pentru ca să-ÅŸi poată trăi vieÅ£ile în siguranţă”, a adăugat el.
Reamintind tradiÅ£ia de Thanksgiving, celebrată în memoria unei recolte bogate din vremea primilor coloniÅŸti ÅŸi a indienilor, preÅŸedintele a declarat: „Suntem recunoscători pentru frumoasa noastră Å£ară. Suntem recunoscători că am avut o recoltă suficientă pentru a ne hrăni pe noi, precum ÅŸi alte părÅ£i ale lumii. Suntem recunoscători pentru libertatea noastră, pentru familiile noastre”.
PreÅŸedintele nu a uitat cu această ocazie să aducă un omagiu soldaÅ£ilor americani care luptă în Irak: „suntem recunoscători pentru sacrificiul lor”.ROMPRES

Adauga un comentariu

*