Pilotul MIG-ului prăbuşit la Beliu a fost declarat mort

Pilotului aparatului MIG 21 Lancer care s-a prăbuşit, miercuri, în comuna arădeană Beliu, căpitan-comandorul Dan Ghica, a fost declarat mort, transmite corespondentul AMOS News.

„Ancheta oficială la locul producerii accidentului a început, miercuri, la ora 18.30, odată cu sosirea comisiei oficiale de anchetă condusă de generalul de flotilă aeriană Åžtefan Ion. Pe baza deciziilor luate au fost întreprinse măsuri pentru executarea recunoaÅŸterilor ÅŸi cercetării locului producerii accidentului de către comisia de investigare ÅŸi serviciul criminalistic; s-au concentrat ÅŸi s-au asigurat mijloacele tehnice de excavaÅ£ie ÅŸi intervenÅ£ie; s-a asigurat efectuarea activităţilor de medicină legală; Pe baza elementelor descoperite la faÅ£a locului, generalul de flotilă aeriană Åžtefan Ion a declarat decedat pilotul”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului pentru SituaÅ£ii de Urgenţă (IJSU) Arad.

Lucrările de excavaţie, intervenţie şi colectare a elementelor de fuzelaj au început miercuri seara, la ora 22.10. S-a intervenit cu o autospecială a IJSU Arad, două excavatoare, tehnică de transport; lucrările sunt coordonate şi conduse de reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale. Pe perioada nopţii a fost asigurată paza perimetrului în care s-a prăbuşit aparatul de zbor şi au fost asigurate efective pentru desfăşurarea intervenţiei.

Avion MIG 21 Lancer, având la bord doar pilotul, s-a prăbuşit, miercuri, în comuna arădeană Beliu. Conform MApN, avionul, cu simplă comandă, a decolat de la Câmpia Turzii la ora 12.03, cu destinaţia Arad, pentru un zbor de instrucţie, având la bord doar pilotul, căpitan-comandorul Dan-Andrei Ghica-Cucerca. La ora 12.38 s-a întrerupt legătura cu pilotul, iar câteva minute mai târziu s-a prăbuşit în curtea Ocolului Silvic Beliu.

Adauga un comentariu

*