Mii de onesteni stau in frig

Pentru ca noile centrale de cartier nu au fost pornite nici acum, cateva mii de onesteni vor mai suporta frigul din apartamentele lor inca vreo doua-trei saptamani.

Din cele 7 centrale noi de cartier, niciuna nu a fost finalizata, din cauza bransamentelor la gaz, care necesita un tip special de teava, fabricata doar in Germania. “Din momentul in care teava va ajunge la Onesti, in trei zile am putea porni prima centrala – ne-a declarat Marcel Iordache, administratorul unic de la Termon.

Oricum ele vor intra pe rand in functiune, incepand cu CT 18 (Dalas), 15 (Pacii) si 17 (zona liceului Dimitrie Cantemir) si terminand cu CT 20 (vizavi de Pompieri), 19 (Pajura), 21 (Pinului) si 16 (Teilor)”.

In ciuda asigurarilor date de furnizorul de energie termica, onestenii se tem ca ii va prinde Revelionul fara caldura, dat fiind faptul ca termenele pentru finalizarea lucrarilor au fost decalate de mai multe ori pana acum.

In plus, in multe apartamente nu s-au finalizat lucrarile de montare a noile trasee de conducte, pentru trecerea la distributia pe orizontala si contorizarea individuala. Doar 400 de apartamente vor fi racordate pe orizontala si contorizate individual, din circa 1.000 programate initial, dintre care doar vreo 200 au fost terminate.

Marcel Iordache a motivat ca nu a dispus de suficienta forta de munca pentru finalizarea lucrarilor in apartamente si a recunoscut ca mai pot aparea si alte probleme, chiar si dupa terminarea lucrarilor, care ar putea sa mai intarzie, in unele cazuri, furnizarea agentului termic.

Gheorghe LEU

Adauga un comentariu

*