Iliescu: PSD nu are puterea de a profita de instabilitatea politică a PNL

Senatorul PSD Ion Iliescu a declarat miercuri seara, la Craiova, că, în opinia sa, liberalii care s-au alăturat grupării Stolojan vor părăsi partidul, mai de vreme sau mai târziu şi că PSD nu are puterea acum de a profita de acest moment de slăbiciune al Alianţei DA.

„Este o ruptură clară. Cei care şi-au afirmat alte idei politice vor pleca din PNL, mai devreme sau mai târziu, probabil pentru a-şi înfiinţa o altă formaţiune“, a declarat Iliescu. Acesta a mai spus că PSD ar trebui să profite de acest moment de slăbiciune al Alianţei DA însă, din păcate, nu are capacitatea să o facă, transmite corespondentul NewsIn.

„Sper ca acest Congres extraordinar din decembrie să rezolve toate problemele PSD şi să dea partidului putere. Deocamdată, PSD nu are puterea de a profita de instabilitatea politică a PNL“, a mai spus Iliescu care a refuzat să spună pe cine va susţine la Congresul din 10 decembrie a.c.

Fostul lider al partidului i-a transmis actualului preşedinte PSD, Mircea Geoană, un mesaj scurt: „Să mai înveţe!“. Fostul şef de stat a mai spus că Geoană este încă tânăr şi mai are multă experienţă de acumulat. „Cel mai important lucru pe care Mircea Geoană trebuie să îl înveţe este ca, atunci când ajunge sus, să nu îşi piardă mintea“, a spus Iliescu.

În altă ordine de idei, Iliescu a fost de părere că Theodor Stolojan ar forţa nota dacă ar solicita actualului preşedinte PNL, Călin Popescu Tăriceanu, să părăsească funcţia de conducere a partidului.

„Theodor Stolojan a plecat dintr-un partid în funcţia de consilier al preşedintelui Traian Băsescu. Acum, el pleacă din această funcţie şi vrea să se reîntoarcă în partidul de unde a pornit. Cred că ar forţa nota să ceară demisia actualului preşedinte Călin Popescu Tăriceanu, care a condus partidul în tot acest timp. Aceasta este, într-adevăr, o chestiune greu de tolerat“, a declarat fostul şef de stat, Ion Iliescu. Acesta a sugerat că reîntoarerea lui Theodor Stolojan în PNL ar putea fi un scenariu pus la cale împreună cu preşedintele României, Traian Băsescu.

În ceea ce priveşte rezultatele congresului TSD, care l-a declarat preşedinte al tineretului social democrat pe deputatul de Bacău Nicolae Bănicioiu, Ion Iliescu a spus că „băieţii au judecat cu capul lor“.

„Nu cred că rezultatul a fost influenţat în vreun fel. Dacă era să fie aşa, ar fi trebuit să câştige Claudiu Manda, favoritul lui Geoană. Băieţii au gândit cu capul lor. Cred că Manda a făcut o mică greşeală cu ieşirea pe care a avut-o după rezultat, în care a adresat nişte acuze. Nu se face!“, a spus Iliescu.

Totodată, Ion Iliescu a explicat că, în România, ideea de a declanşa alegeri anticipate este greu de pus în practică din cauza modalităţii de aprobare care necesită votul Parlamentului. „Este greu de crezut că s-ar putea declanşa acum alegeri anticipate în ţară. Acest lucru este vizibil dintr-un singur punct de vedere. Ce parlamentar ar vota să-şi încheie mandatul înainte de termen?“, a subliniat Iliescu.

NewsIn

Adauga un comentariu

*