Podium politic la Spitalul Judetean Bacau

Lupta pentru sefia Spitalului Judetean de Urgenta se inteteste, acum cand au mai ramas doar cateva zile pana la sustinerea examenului. Concursul se anunta a fi unul aprig, iar in cursa au intrat vreo cinci candidati. Pana acum. Toti sunt siguri pe ei, au sustinere politica si nu numai.

Incepem cu Gabriela Mazilu, actual director financiar contabil interimar la spital, absolventa a Universitatii „George Bacovia” Bacau – Facultatea de Contabilitate si Informatica de Gestiune. Cu o activitate destul de intensa, de 17 ani, Gabriela Mazilu si-a inceput cariera ca si contabil la Agricola International Bacau, iar din 1993 pana in 1999 a fost referent contabil al Trezorie.

A urmat apoi, timp de un an, functia de contabil al SC Beralbac, intre 2002 si 2005 a fost director economic la un SRL din Bacau, iar din acest an a inceput sa se preocupe mai intens de activitatea profesionala.

Inceputul anului a prins-o ca expert contabil intr-un cabinet individual, iar din martie s-a angajat, prin concurs, ca expert, la Serviciul de cereri verificari plata din cadrul Oficiului Judetean de Plati pentru Dezvoltarea Rurala si Pescuit (fosta Agentie SAPARD), de unde pleaca in vara, prin concediul fara plata pe perioada determinata ( pana pe 18 noiembrie – data la care va afla rezultatul examenului!), pentru a ocupa functia de director economic interimar la Spitalul Judetean Bacau.

Urmeaza Teofil Rosu, actual director administrativ al Spitalul Judetean, salariat al unitatii de mai bine de 7 ani. Economist de profesie, el a fost implicat in numeroase scandaluri cu banii publici, insa a reusit mereu sa iasa cu basma curata. A fost sef la serviciul de aprovizionare, iar din 2005, director.

spital bacauUn alt candidat este Dan Stoica, acum sef serviciu relatii contractuale in relatiile cu furnizorii la Casa de Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS Bacau). Din decembrie 1998 a devenit salariat al CJAS (de la infiintarea institutiei), iar pana in 2002 a ocupat aici functia de vicepresedinte. A fost apoi director relatii contractuale si planificare, pana in 2005.

S-au mai inscris in cursa si dr. Ioan Neagu, medic ortoped in Policlinica Spitalului Judetean de Urgenta Bacau, precum si dr. Benone Oproiu – medic de familie, fiul renumitului dr. Oproiu, medic cardiolog.

Ce spun salariatii spitalului

Cine castiga?

– „aia a lu’ Stavarache”

– „al care are sustinerea politica mai mare”

– „de ce nu paticipa si actuala directoare – pe ea o vrem”

– „nu intra in cursa si Popeasca de la DSP? Foarte bine – oricum nu avea nicio sansa”

-„daca ar fi pe bune examenul, n-ar lua nimeni”

Teofil Rosu:

„Concurenta e mare dar cat de puternici par adversarii pentru mine, asa de puternic par si eu pentru ei. Ma bazez pe experienta celor 7 ani cat am lucrat efectiv pe problemele economice ale spitalului, mai ales ca 60-70 la suta din legislatia de examen o cunosc de cand a aparut, pentru ca am lucrat numai pe ea. Ma bazez doar pe Dumnezeu si pe credinta ca examenul va fi corect. Sunt membru PD, dar nu ma bazez pe aceasta sustinere, desi sunt constient ca e vorba si de o lupta politica”.

Gabriela Mazilu

„Nu ma simt bine, nu pot vorbi”.

„Ce sanse credeti ca aveti?” – reporter. „Nu pot vorbi, nu ma simt bine”

Dan Stoica

” Sunt inca un candidat indecis, neconfirmat. Nu comentez lupta politica, chiar daca sunt simpatizat de PSD. Nu stiu ce sanse am, sunt inca in faza de decizie, de a participa sau nu la concurs. Dar hai sa fim seriosi? Cum sa am sanse cu un ministru liberal?”

Fiecare si-a asigurat plasa de siguranta

Chiar daca nu vor lua concursul, fiecare candidat si-a asigurat un scaun. Dan Stoica va ramane pe functia de sef serviciu la Casa de Sanatate, Gabriela Mazilu, se intoarce la Oficiului Judetean de Plati pentru Dezvoltarea Rurala si Pescuit (desi si-a cam taiat craca de sub picioare prin suspendarea contractului de munca de acolo!), Teofil Rosu are deja pregatit un locusor cald in cadrul unui seviciu de achizitii si contracte din cadrul Spitalului Judetean, iar ceilalti doi medici isi vor vedea in continuare de meserie.

Nu acelasi lucru putem spune si despre actualii directori: Liliana Suvac – director general interimar, care va incerca sa ocupe postul de director financiar – contabil, insa totul depinde de noul manager care va fi instalat si de presiunile politice sau despre asist. Natalia Jicmon, actual director de ingrijiri, care daca va „zbura”, va ramane pe drumuri.

Roxana NEAGU

Comentarii

  1. va lua teofil rosu pentru ca are PLOIILE aranjate cu pd;nici nu va dati seama,securista(nevasta-activista la comitetul judetean de partid,sectia informatii) nu doarme, el um mare neprofesionist la cooperativa, de unde a plecat cu belele

  2. Va castiga Gabriela Mazilu fara probleme pentru ca este cea mai bine pregatita profesional dintre toti: pe probleme economice este expert contabil iar pe probleme manageriale are MBA si este doctorand in economie si management…

  3. va cistiga mazilu pentru ca, nu-i asa, e sustinuta de stavarache, fiind propusa acestuia de madam tioc, omul de casa la primarului. ce surpriza! textele cu MBA, doctorate etc sunt pt naivi.

  4. cosmin gusa a zis:

    directorul casei de sanatate bacau, oanorabila, distinsa, superba doamna TIOC este cea care a decoperit acest talent incredibil al economicii si marketingului, doamna mazilu. care, atentie, are si un MBA! si, iarasi atentie, e doctoranda! Evident, cu experienta vasta de la Agricola si Beralbac, unde a invatat cum se fura pe capete, cu acte in regula, se va descurca de minune la Spitalul judetean! Astfel, primele masuri ar putea fi: – toate lenjeriile sa fie spalate doar la cea mai buna spalatorie din oras, pardon, din primarie:Prodcresus! Piinea, medicamentele, carnea, toate celelalte achizitii, sa vina din zona firmelor gastii primarului Stavarache, pentru ca, nu-i asa, au cele mai mari preturi si cea mai slaba calitate. Chiar si putina publicitate nu va strica, doar domnul onica e baron in domeniu. A, sa nu- uitam pe domnul Silvestru, nu motanul, consilierul Dogaru, care ar putea sa se ocupe de reamenajarea garduleteleo din curtea spitalului, de schimbat niste termopane (cu vechea timplarie la schimb) si, de ce nu, sa construiasca si vreo zece veceuri, precum cel de la Observatorul Astronomic, care a costat numai 400 de milioane lei! Si uite-asa conditiile din spital vor fi peste noapte mai bune! Nu, nu pentru pacienti, ci pentru gasca domnului Primar!

  5. Stoica,care a terminat Argusul, inginerasul asta de doi lei care spaguieste toate farmaciile ca sa le dea plafon la medicamente vrea sa fie director de spital…astia sunt oamenii psd

Adauga un comentariu

*