Se intampla in Romania: A sunat la 112, de pe patul de spital

Un pacient de la Spitalul Judeţean „Mavromati”, din Botoşani, a fost nevoit să apeleze numărul de urgenţă 112, pentru că nimeni nu a auzit când a ţipat şi trebuia să i se scoată perfuzia. Ştefan Ososchi, în vârstă de 80 de ani, care suferă de o boală incurabilă, a mărturisit că a fost norocos că avea telefonul mobil la el.

Bătrânului i s-a pus o perfuzie, dar asistenta a uitat să mai vină să îi scoată acul din venă, după ce aceasta s-a terminat. Ososchi a declarat: „Am aşteptat ca asistenta să se întoarcă şi să îndepărteze perfuzia. A trecut mai bine de o oră şi nu a venit nimeni. Aveam o durere îngrozitoare în braţ şi am încercat să îmi scot singur perfuzia, dar nu am reuşit. Am început să strig după ajutor, dar nu m-a auzit nimeni. A fost în zadar să mai ţip, aşa că am format 112 şi le-am cerut lor ajutorul”.

Directorul Spitalului Judeţean din Botoşani a declarat că împotriva celor două asistente care trebuiau să aibă grijă de pacient se vor lua măsuri disciplinare, pentru neglijenţă.

Purtătoarea de cuvânt a serviciului de ambulanţe, Dorina Andronache a declarat: „Am crezut că este o glumă proastă când am auzit că este cineva din spital care cere ajutor. Dar s-a dovedit că pacientul avea într-adevăr nevoie”.

Antena 3

Adauga un comentariu

*