Administrator nou la Rafo

Noul administrator al Rafo Onesti va fi Yoav Stern, din partea firmei olandeze de consultanta IVG Investment&Management, el facilitand tranzactia prin care Calder-A a preluat anul trecut rafinaria din Darmanesti.

Presedintele AVAS, Teodor Atanasiu, a primit, ieri, o delegatie din partea Rafo, condusa de managerul general, Marin Anton, care l-a prezentat pe noul administrator al companiei, au declarat surse din cadrul Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).

„Stern l-a asigurat pe presedintele AVAS ca pana la sfarsitul acestui an datoriile Rafo catre stat vor fi achitate”, au afirmat sursele citate.

Marin Anton a precizat ca este vorba despre datoriile acumulate pana la sfarsitul anului 2003, sustinand ca restantele acumulate dupa aceasta data au fost achitate.

Rafo are datorii catre bugetul de stat in valoare de circa un miliard de lei.

Societatea nu recunoaste insa decat datoria de baza, acumulata pana in octombrie 2003, cand Balkan Petroleum a preluat de la firmele Imperial Oil si Canyon Servicos pachetul majoritar de actiuni la Rafo, respectiv 600 milioane lei.

Noul manager al companiei Rafo este cetatean israelian si reprezinta firma Glencore International in Romania, principalul furnizor de materie prima al rafinariei din Onesti.

Adauga un comentariu

*