Valeriu Stoica vorbeÅŸte despre un nou partid

Pentru prima dată de la lansarea platformei liberale, liderii ei recunosc că este posibil ca anul viitor să pună bazele unui nou partid. Anunţul a fost făcut de fostul preşedinte PNL Valeriu Stoica, la Iaşi, unde dizidenţii şi-au prezentat platforma-program.

„Dacă vor exista condiÅ£iile, dacă vom realiza negocierile, împreună vom forma un mare partid de dreapta. Avem ca ultimă alternativă construirea unui nou PNL modern ÅŸi european. Există ÅŸansa depinde ÅŸi de PD”, a declarat Valeriu Stoica.

ÃŽn PNL uniunea forÅ£elor de centru-dreapta este văzută ca o fuziune a grupului condus de Stolojan cu Partidul Democrat. „Pentru mine e clar că în urma acestor lansări prin toată Å£ara se va forma un mic partid liberal care va fuziona cu PD”, a declarat Puiu HaÅŸotti, vicepreÅŸedinte PNL.

Ipoteza este infirmată de liderii democraÅ£i. „Nu avem nicio intenÅ£ie în acestă privinţă”, a declarat Cristian Rădulescu, deputat PD.

Cu toate acestea, un sondaj de opinie arată că, dacă s-ar înregistra ca partid politic grupul condus de Theodor Stolojan ar obţine 15% din opţiunile eletoratului şi s-ar clasa pe locul 3 după PD şi PSD.

Grupul Stoica-Stolojan, în jurul căruia s-au adunat şi alţi dizidenţi excluşi din PNL, s-a lansat ca platformă politică în urmă cu aproximativ o lună.

Realitatea TV

Adauga un comentariu

*