Noi necazuri in termoficarea onesteana

Niciuna dintre cele 7 centrale noi de cartier din Onesti nu fost terminata la termenul stabilit, 30 octombrie, ca urmare a unei noi probleme, legata de bransamentele la gaz.

Compania E. On Gaz, care se ocupa de realizarea bransamentelor, a ales, pentru realizarea lucrarilor, o solutie ce presupune folosirea unui tip special de teava, care se fabrica doar in Germania, iar montarea acesteia se va finaliza abia in a doua decada a lunii noiembrie. Conducerea societatilor de termoficare din Onesti, Termon SRL si Termon CT SA, precum si primarul Emil Lemnaru au reprosat companiei E. On Gaz faptul ca a intarziat finalizarea centralelor de cartier.

“Cei de la E. On Gaz ne-au impus o solutie nu tocmai ortodoxa, iar teva respectiva va ajunge cu intarziere din Germania, pana in jurul datei de 3 noiembrie, dupa care mai dureaza inca o saptamana montarea acesteia – ne-a declarat Marcel Iordache, administratorul unic de la Termon. In aceasta situatie, estimam ca abia prin 11 noiembrie vor fi gata de functionare cele 7 centrale de cartier”.

Fara contracte noi, nu se va da caldura

Exista probleme si la celelalte 14 centrale, construite in anii trecuti, dar de alta natura. Conducerea Termon a anuntat ca nu va furniza caldura, daca asociatiile de proprietari nu vor incheia contracte cu noua societate de termoficare, Termon CT SA. Pana acum, contractele au fost incheiate cu vechiul furnizor, Termon SRL, insa municipalitatea onesteana a infiintat, in luna septembrie, o noua societate, pe actiuni, care va administra centralele de cartier.

Presedintii asociatiilor de proprietari nu doresc sa se implice in problemele legate de termoficare, ei motivand ca, pana acum, contractele au fost incheiate individual, de fiecare consumator, si nu de asociatii. “Legea prevede ca asociatiile trebuie sa incheie contractele cu noi – a sustinut Marcel Iordache, administratorul de la Termon.

Presedintii de asociatii nu trebuie sa aiba retineri in acest sens, pentru ca nu vor avea obligatii in plus, fiind vorba doar de un contract general, in cadrul caruia vor fi valabile si conventiile incheiate cu fiecare consumator, iar facturarea se va face tot individual. Oricum, asociatiile care nu vor incheia contract, nu vor primi caldura. Pentru asociatiile care au contract, vom furniza caldura la cerere, incepand cu 1 noiembrie”.

Gheorghe LEU

Comentarii

  1. un onestean a zis:

    daca TERMON doreste ca AS. DE PROPIETARI sa le faca munca lor (sa le incheie contracte) atunci TERMON sa plateasca ASOCIATIILOR DE PROPRIETARI pentru serviciile facute(daca lor le este lene).

  2. OVIDIU POPESCU a zis:

    DACA NU CUNOSTI LEGEA ASOCIATILOR DE PROPIETARI SI OBLICATIILE CELOR ALESI SA LE CONDUCA SI SA REPREZINTE MEMBRI ASOCIATIEI ,ESTE BINE SA TE RETRAGI DINCONDUCEREA A SOCIATIEI.

Adauga un comentariu

*