Slujbe religioase plătite cu bani falşi

Maria Tigata-Bran, de 51 de ani, din Paşcani, judeţul Iaşi, şi Ştefan Dolhăscanu, de 31 de ani, din localitatea ieşeană Vânători, au înşelat mai multe mânăstiri din Neamţ, Suceava şi Botoşani, plătind slujbe de pomenire cu bancnote false, de 50 şi 100 RON, precum şi de 100 dolari, transmite corespondentul AMOS News.

Cei doi cereau să fie binecuvântaţi de către o faţă bisericească “cu har”, iar apoi se ofereau să plătească slujbe de mulţumire şi pomenire. Scoteau bancnote “noi” de 100 sau 50 RON, sau de 100 dolari USA şi solicitau rest de la călugării şi maicile creduli, primind astfel bancnote autentice.

Cu toate că au înşelat cu această metodă zeci de feţe bisericeşti, păgubaşii s-au bazat mai mult pe pedeapsa Domnului, decât pe ceea a oamenilor legii. Traseul infracţional al escrocilor a fost curmat, într-un târziu, doar de reclamaţia depusă de stareţul mănăstirii Rarău, care a fost păcălit cu o bancnotă falsă de 100 de dolari.

Cuplul a fost prins şi reţinut de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Suceava: Ei aveau asupra lor 1400 de dolari falsificaţi, în hârtii de 100 de dolari.

Din cercetările de până acum, rezultă că în Neamţ, acuzaţii au plasat bancnote false de 50 şi 100 RON la Mănăstirile Bistriţa, Pîngăraţi, Agapia şi la schitul Tarcău.

Ambii au fost prezentaţi instanţei de judecată din Suceava, cu propunere de arestare preventivă, ancheta fiind departe de a fi finalizată.

Adauga un comentariu

*