Vor exista si proprietari de masini scutiti de taxe

Odata cu aprobarea noului Cod Fiscal s-au clarificat si unele aspecte legate de taxele pentru autoturisme.

Impozitele impuse masinii personale nu vor mai goli buzunarele romanilor, tinand cont de prevederile noului Cod Fiscal, ce va intra in vigoare din 2007.

Taxa pentru autoturismele care indeplinesc normele de poluare Euro1, Euro2 sau Euro3 va fi aplicata de la 1 ianuarie 2007, cele mai mari taxe fiind impuse masinilor poluante. Pentru un automobil Euro2, cu motor de peste 3.000 cmc si mai vechi de sase ani, se va plati o taxa speciala de 6.240 de euro.

Alaturi de impozitele ridicate pentru masinile ce nu respecta normele de mediu, Codul Fiscal aduce si vesti bune pentru soferi.

Principalele categorii de autoturisme care vor beneficia de scutiri de taxe sunt: vehiculele provenite din donatii vor fi scutite de plata impozitului; nu va fi aplicata taxa speciala autoturismelor echipate pentru persoanele cu handicap; masinile incadrate in categoria vehiculelor istorice nu vor fi impozitate; autoturismele unitatilor de invatamant, ale spitalelor si ale institutiilor de cultura vor fi scutite de impozit.
D. MINDIRIGIU

Adauga un comentariu

*