Terminal al Bursei Române de Mărfuri în Bacău

Bursa Română de Mărfuri (BRM), împreună cu Societatea de Investiţii Financiare Moldova şi societatea Casa Bacău, a deschis joi, un nou terminal bursier, infiormează corespondentul Amos News.

Inaugurarea terminalului face parte dintr-o suită de alte evenimete asemănătoare la BRM, ultimul fiind consumat, la începutul săptămânii, la Piteşti. La această manifestare au fost prezenţi Mircea Filipoiu, director general al Bursei, reprezentanţi ai autorităţilor locale, oameni de afaceri şi reprezentanţi ai unor instituţii publice.

Mircea Filipoiu a declarat că deschiderea acestui terminal ar fi trebuit să aibă loc în urmă cu patru – cinci ani, însă, din cauza unor disensiuni apărute în sânul Camerei de Comerţ, instituţia care ar fi trebuit să coordoneze, de fapt, această activitate, evenimentul a fost amânat în repetate rânduri.

Deschiderea Terminalului Bacău al BRM a avut loc la iniÅ£iativa SIF Moldova, membru al BRM, care dispune de logistica necesară acestui gen de activităţi ÅŸi care va derula tranzacÅ£iile prin societatea sa „Casa” Bacău.

„Este o oportunitate pentru mediul economic băcăuan, dar ÅŸi pentru Bursa Română de Mărfuri, dacă avem în vedere numărul agenÅ£ilor economici ÅŸi al instuÅ£iilor publice ordonatoare de credite din judeÅ£ul nostru, cadrul legislativ creat în ultimul timp pentru derularea activităţilor bursiere ÅŸi pentru miÅŸcarea fondurilor publice, dar ÅŸi experienÅ£a terminalelor din apropierea Bacăului.

Este cazul terminalului din Piatra NeamÅ£, la care au apelat tot mai mulÅ£i asemenea ordonatori de credite, ÅŸi care a demonstrat că s-a creat deja, ÅŸi la noi, o anume cultură a tranzacÅ£iilor pe această piaţă”, ne-a declarat presedintele terminalului bacauan, Cosmin Buznea.

Amos News

Adauga un comentariu

*