Dumitru Sechelariu, patron cu acte în regulă al fabricii de hârtie Letea

Procesul de privatizare al fabricii de hârtie Letea Bacău, singurul producător de hârtie de ziar din sud-estul Europei, Societatea “Selena”, s-a încheiat mai devreme cu aproape doi ani decât termenul prevăzut în contractul încheiat, în mai 2003, cu Autoritatea pentru Privatizare şi Administrarea Participaţiilor Statului (APAPS), în prezent Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).

Consorţoiul format din firmele din S.C. “Selena” Bacău, societate controlată de fostul primar PSD al Bacăului Dumitru Sechelariu ,şi “Spedition UMB”- Podu Turcului, aparţinând omului de afaceri Dorinel Umbrărescu, semnau atunci un acrod cu APAPS în vederea achiziţioanării pachetului de 97,02% din acţiunile aceestei fabrici.

Cu 1,26 de milioane de dolari, Dumitru Sechelariu şi Dorinel Umbrărescu achiziţionau la vremea respectivă pachetul de acţiuni scoase la vânzare de către APAPS. În plus, în contractul de privatizare, erau prevăzute investiţii de 3,4 milioane de dolari în modernizarea tehnologiilor de fabricaţie şi 3,3 milioane de dolari pentru protecţia mediului.

Fostul primar al Bacăului spune acum că, deşi aceste planuri de investiţii erau eşalonate pe o perioadă de cinci ani, s-a reuşit realizarea lor într-un timp mult mai scurt, motiv pentru care a şi fost posibilă eliberarea certificatului de proprietate de către actuala Autoritate de Valorificare a Activelor Statului (AVAS).

Adauga un comentariu

*