Doi pui de leu au fost botezaţi cu popă, la circ

Doi pui de leu au fost botezaţi pe scena Circului Pironkov, joi seară, la Braşov. O premieră atât pentru lumea bisericii, dar şi pentru lumea circului, transmite corespondentul AMOS News.

Profesorul preot Vasile Olteanu, directorul Muzeului Primei Şcoli Româneşti din Braşov, a oficiat „slujba” de botez a celor doi pui de leu. Botezul a avut loc în pauza de la mijlocul spectacolului – premieră, nemaiîntâlnit până în prezent în ţară.

„Pruncii” de felină au fost aduşi în braţe de directorul circului, Demeter Pironkov şi de asistenta acestuia. Preotul Olteanu a urcat pe scenă şi, după o scurtă slujbă, i-a botezat pe cei doi pui cu numele de „Braşov”, respectiv „Poiana”. Micuţii nu au fost scăldaţi într-o cristelniţă, ci au fost stropiţi cu busuioc şi agheasmă, pentru a-i încreştina. După ce au primit câteva legături de busuioc în creştet, micile feline au început să ragă firav, „deranjate” de gestul preotului şi de atmosfera frenetică din sală.

Binecuvântaţi, leuţii şi-au terminat primul spectacol din viaţa lor şi au ieşit în aplauzele spectatorilor. Poiana şi Braşov au fost născuţi în urmă cu o lună şi jumătate la Grădina Zoologică din Brăila. Ei vor fi îmblânziţi şi dresaţi, obişnuiţi cu luminile şi atmosfera tipică lumii circului.

„Urmează să-i facem artişti. La anul vor evolua şi ei într-un spectacol. Şi cum fiecare artist trebuie lucrat de la o vârstă fragedă, ei vor fi îmblânziţi şi dresaţi, obişnuiţi cu luminile, cu zgomotul de aplauze”, ne-a declarat Demeter Pironkov. De lei se va ocupa el şi soţia lui Irina.
Demeter – de origine bulgară – se ocupă de numerele cu pitoni, crocodili şi maimuţe, iar Irina – cetăţean german – de numerele cu câini. Demeter se laudă că el şi soţia lui reprezintă a cincea generaţie de circari din familia Pironkov.

„Circul este vechi de peste 140 de ani. Toată viaţa am stat pe drumuri. Avem casa pe roţi şi schimbăm curtea în fiecare săptămână. Am învăţat 13 limbi străine, iar cu soţia vorbim în trei: română, germană şi bulgară. Toţi avem permise auto pe toate categoriile. Suntem camionagii pe drum, când se strică ne facem mecanici ca să le reparăm, când oprim ne facem tehnicieni pentru că trebuie să montăm corturile, iar în rest suntem dresori, clovni, artişti de circ”, a spus Demeter.

AMOS News

Adauga un comentariu

*