Oprişan recâştigă majoritatea în Consiliul Judeţean Vrancea

Curtea de Apel Galaţi a constatat, joi, încetarea mandatelor celor şapte consilieri judeţeni care au părăsit PSD Vrancea pentru PNL sau PD, transmite corespondentul AMOS News.

Instanţa a decis că mandatele au luat sfârşit de la momentul depunerii celei de-a doua declaraţie de apartenenţă, adică din luna iulie. Totodată, au fost respinse ca neavenite şi recursurile formulate de consilierii judeţeni Eduard Lambrino (PNL) şi Valerică Panciu (PD).

În aceste condiţii şedinţa din 27 septembrie în care Oprişan a fost schimbat din funcţie cu Eduard Lambrino devine nulă, întrucât cei şapte consilieri numai aveau calitate pentru a putea participa la şedinţă şi vota. Curtea de Apel a declarat vacante cele şapte de consilieri, PSD urmând a desemna supleanţii care vor trebui validaţi de Tribunalul Vrancea.

Ca urmare a sentinţei dată joi, 26 octombrie, PSD recâştigă majoritatea în Consiliul Judeţean, la cei 11 consilieri adăugându-se încă şapte. Şeful CJ Vrancea, Marian Oprişan ne-a declarat că mulţumeşte justiţiei că şi-a făcut datoria. Oprişan i-a mulţumit şi avocatului său Alexandru Bălan.

„Alexandru Bălan este fără doar şi poate unul dintre avocaţii care îşi cunosc meseria. Este un avocat de excepţie care a reuşit să convingă instanţa că aceasta era singura cale de a restabili ordinea şi legalitatea în judeţul Vrancea”, ne-a declarat Marian Oprişan.

AMOS News

Adauga un comentariu

*