Carom Oneşti, la vânzare pentru 154,7 milioane lei

Licitaţia pentru vânzarea fabricii de cauciuc sintetic Carom Oneşti a fost programată pentru 27 noiembrie, preţul de pornire fiind stabilit la 154,69 milioane lei (43,69 milioane euro), fără TVA, potrivit unui anunţ al lichidatorului companiei, firma Finconta Consulting.

Platforma Carom este alcătuită din teren cu o suprafaţă de peste 2,45 milioane metri pătraţi, clădiri, mijloace fixe şi stocuri.

Licitaţia pentru vânzarea fabricii de cauciuc a fost amânată de mai multe ori, după ce, iniţial, a fost avansat un termen la mijlocul lunii august, întrucât firma de evaluare a prezentat un raport de mediu incomplet.

Potrivit lichidatorului societăţii din Oneşti, Adrian Marghescu, singurele companii interesate să participe la licitaţia pentru preluarea fabricii Carom sunt Calder-A, firma care a încheiat un contract de novaţie cu Balkan Petroleum pentru preluarea Rafo Oneşti, şi Chemiczna Dwory, principalul producător de cauciuc sintetic din Polonia.

Vânzarea fabricii va permite recuperarea unei părţi din creanţele în valoare totală de 1,1 miliarde lei, din care circa 80%, către stat.

Adauga un comentariu

*