Politisti condamnati pentru coruptie intr-un caz legat de RAFO

Ofiţerii de poliţie Florin Manda şi Dragoş Şotrin au fost condamnaţi marţi, printr-o sentinţă a Curţii de Apel Bucureşti, la câte trei ani închisoare, pentru luare de mită.

Instanţa i-a obligat pe cei doi ofiţeri să plătească denunţătorului Petru Pena câte 10.000 euro, menţinând şi sechestrul pe două imobile deţinute de aceştia.

Sentinţa nu este definitivă, poliţiştii având dreptul să facă recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Florin Manda şi Dragoş Şotrin au fost trimişi în judecată, în stare de arest preventiv, pe 23 iunie, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), fiind acuzaţi că au pretins 20.000 euro pentru a stopa o anchetă.

Pe 30 martie, DNA a transmis un comunicat în care arăta că cei doi ofiţeri au pretins de la Petru Pena, reprezentantul a două societăţi comerciale, câte 10.000 euro.

În schimbul acestor bani, Florin Manda şi Dragoş Şotrin s-au arătat dispuşi să oprească cercetările în cazul lui Petra Pena, căruia îi dăduseră de înţeles că ar putea fi învinuit de spălare de bani.

Ofiţerii erau delegaţi să efectueze cercetări într-un dosar instrumentat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, disjuns din cel în care Corneliu Iacobov a fost trimis în judecată pentru prejudicierea RAFO Oneşti SA.

ROMPRES

Comentarii

  1. Stefan Andrei a zis:

    Justitia corupta.scoateti acesti doi oameni in fatza pentru ce? sa va fie rusine idioti nespalati ce sunteti.atacati oameni nevinovatai.mortii vostri de muisti

Adauga un comentariu

*