Bulgarii invata de la noi protectia sociala

Zilele trecute Directia de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului (DGASPC) Bacau a fost vizitata de o delegatie din Bulgaria formata din cinci reprezentanti ai organizatiilor similare Agentiei Nationale pentru Protectia Copilului si directiilor de asistenta sociala.

„Este vorba de foruri centrale si locale din Bulgaria care au ales sa vina la Bacau pentru a invata care sunt demersurile si pasii pe care trebuie sa-i parcurga in domeniul protectiei sociale, mai ales ca, dupa cum ne-au explicat, ei sunt abia la inceput in acest sens”, ne-a declarat Sorin Brasoveanu, directorul general al DGASPC Bacau.

Bulgarii au fost interesati de modul in care se descentralizeaza institutiile mamut in acest domeniu, mai ales ca in Bacau organizatiile de protectie sociala functioneaza de ani buni.

„Asa ca au vrut sa vada cum facem fata problemelor sociale, care este experienta noastra si cum am rezolvat cazurile de-a lungul anilor mai ales ca functionam dupa aceleasi principii si structuri”, mai spune Brasoveanu.

Au fost vizitate mai multe obiective care apartin DGASPC, apartamentele de tip familial, centrul „Pro familia” si alte centre rezidentiale.

La final, Antoniya Todorova, unul din membrii delegatiei, a ajuns la concluzia ca problemele cu care se confrunta societatea bacauana sunt aproape identice cu ale societatii bulgare, insa este de parere ca „Romania este o tara care a beneficiat de mai mult suport financiar si tehnic decat noi (bulgarii n.red), iar stadiul in care sunteti este foarte avansat.

Sunteti niste norocosi, dar cred ca si noi suntem pentru ca putem invata de la dumneavoastra”, a mai precizat reprezentantul bulgar.

Roxana NEAGU

Adauga un comentariu

*