Blat politic la concursul de inspectori generali adjuncti

Primarul Stavarache ar fi incercat si o „contra-pila” la Minister impotriva inspectorului scolar adjunct Brandusa Popescu, membru PD. Liderul SLI Bacau, Manole Chiriac, declara razboi primarului, despre care spune ca si-a facut o obisnuinta in a interveni pentru anumiti membri PNL care doresc posturi in invatamant.

Blat politic la concursul de inspectori generali adjunctiUn zvon care circula insistent prin Inspectoratul Scolar este ca primarul Stavarache ar fi incercat sa-i puna o „contra-pila” la minister Brandusei Popescu, membru PD, care a participat la concursul pentru unul dintre posturile de inspector general adjunct. Trasul sforilor in acest caz este foarte plauzibil datorita proiectului de hotarare care exista la Guvern privind reorganizare a inspectoratelor scolare.

In cazul adoptarii, inspectorul scolar general se va transforma in director general, care va mai lucra doar cu o echipa de 4-5 inspectori. Este evident ca adjunctii vor zbura, la fel si multi inspectori scolari.

Liderul FSLI Bacau, Manole Chiriac, argumenteaza: „de serviciu-planificare nu mai e nevoie, de serviciul resurse umane, la fel, pentru ca totul se rezolva la nivelul unitatilor de invatamant, de inspectorii teritoriali nu va mai fi nevoie etc., deci ce sa mai ramana”. Insa, foarte probabil, va exista in continuare Departamentului de curriculum, condus de Nicoleta Neagu, castigatoarea unui concurs asupra caruia planeaza suspiciuni de aranjament politic.

Contactat telefonic, presedintele organizatiei judetene a PD, secretarul de stat Vasile Nistor, s-a aratat surprins de aceasta situatie. „Nu am cunostinta de asa ceva dar ma voi interesa – ne-a declarat el. In momentul de fata nu pot sa comentez”.

A fost sau n-a fost „minciunica”?

Liderul SLI Bacau, Manole Chiriac, sustine ca l-a vazut pe primarul Romeo Stavarache in minister, chiar in timpul concursului, vorbind cu presedintele comisiei de examinare. „Iar acum Stavarache sustine ca nici nu stia ca bacauanii sunt in concurs si ca totul a fost o coincidenta. Mai sa fie, o data a intrat si primarul in Minister si, a dracului potriveala, chiar atunci s-a nimerit safie si candidatii din Bacau. Foarte interesant!”, spune Chiriac.

Mentionam ca in lupta pentru ocuparea postului de coordonator al Departamentului de curriculum au intrat Nicoleta Neagu, directorul {colii Nr. 10 Bacau, si Mirela Berza, fost inspector scolar adjunct, actualmente profesor de biologie la Colegiul National „Ferdinand I”. Presedintele comisiei de examinare, secretarul de stat Dumitru Miron a negat la randul lui ca ar fi vorbit cu Stavarache despre concursul pentru ocuparea functiei de inspector scolar adjunct.

Concursul, „desenat pe hartie”

Liderul sindical sugereaza ca prezenta „intamplatoare” a edilului la sediul MEdC are legatura cu adeziunea Nicoletei Neagu la PNL si ca acesta ar fi criteriul pe baza caruia, in cele din urma, directoarea de la Scoala 10 a fost desemnata castigatoarea competitiei. Contracandidata sa, Mirela Berza, a contestat rezultatul concursului, considerand ca a fost nedreptatita atat la proba CV-ului, cat si la cea a interviului.

„Parata” Neagu sustine ca nu este in niciun partid, cat despre PNL, nici nu stie unde este sediul. Pentru a demonstra ca nu a intrat pe post prin sustinere politica si ca habar n-a avut de vreo intentie a primarului in acest sens, Nicoleta Neagu s-a aratat dispusa sa „deseneze pe hartie” harta temporala a desfasurarii concursului.

„Ceasul era 8 fara un sfert si am urcat cand s-a comunicat de la portar ca examenul se da la etajul II. Ne-am adunat cu totii in ultima camera din capatul culoarului. Prin urmare, acolo era zidul ministerului si nu exista alta usa, nici de intrat, nici de iesit. Era singura usa pe care au intrat toti, generalii de la alte judete, al nostru, reprezentantul sindicatului, informaticieni etc. Ideea este ca indiferent cine a intrat sau a iesit din sala de examen, trebuia sa treaca prin fata noastra.

Noi in vedeam pe toti. Nici generalul Cojocaru nu l-a vazut pe Stavarache, nici Mirela Berza. Am fost si eu intrebata daca l-am vazut. Ei bine, nu. Acum, nu stiu daca primarul a fost sau n-a fost, oricum nu e problema mea sa comenteze actiunile altora.”

Indiferent de explicatiile alambicat-topografice ale proaspetei adjuncte, ramane o puternica impresie de aranjament in urma acestui examen.

Aida PULPAN
O. MINDRIL|

Adauga un comentariu

*