Mostenitorii bat Prefectura in Justitie

Statiunea Pomicola Nicolae Balcescu a fost inlocuita de administratia judetului cu terenuri in comuna Tatarasti. Justitia a infirmat aceasta varianta. Prefectul spune ca nu se va opri decat la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Prefectura in JustitiePrefectura Bacau face un pas important inapoi in retrocedarea terenurilor denumite de specialisti ca fiind strategice. Este vorba despre pierderea procesului cu mostenitorii Fodor, care au cerut terenurile ce se afla in perimetrul Statiunii Pomicole din comuna Nicolae Balcescu, dar care au fost validati de comisia judeteana tocmai in comuna Tatarasti.

Asa se face ca magistratii de la Judecatoria Bacau au dat castig de cauza mostenitorilor, dar asta nu inseamna ca procesele se vor opri aici.

Atat prefectul judetului, Gabriel Berca, cat si subprefectul Gheorghe Hura, au declarat ca vor folosi toate caile de atac prevazute de sistemul juridic din Romania, pentru ca decizia initiala a comisiei judetene sa ramana in picioare.

“Am facut recurs vizavi de hotararea Judecatoriei Bacau si in plus am trimis si o adresa oficiala catre Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR), in care am cerut o consultatie din partea specialistilor de acolo”, a declarat prefectul de Bacau.

In alta ordine de idei este mai mult decat curios comportamentul juridic al “guvernului de la Bacau”, de vreme ce pentru mostenirea Sturdza ce incuba peste 30.000 de hectare de padure nu exista nici o obiectie din partea institutiei Prefecturii, in timp ce pentru mostenirea Fodor, care este mult mai mica, prefectul si subprefectul spun ca vor merge pana in panzele albe.

Florin NISTORESCU

Adauga un comentariu

*