Somerii de la Carom acuza liderul de sindicat ca a tradat muncitorii

Pentru ca nu si-au primit salariile de cateva luni de zile, somerii de la Carom au deschis mai multe procese in instanta. Oamenii acuza atat firma lichidatoare, dar si conducerile combinatului si a sindicatului.

Carom Ei si-au exprimat nemultumirile fata de activitatea lichidatorului judiciar, Adrian Marghescu, si a firmei Finconta Consulting, dar si a directorului general, Cicilia Dumitrescu, si a liderului de sindicat, Vasilica Udrea. Directorul general si liderul de sindicat sunt criticati cu duritate de catre proaspetii someri, care sustin ca atat conducerea Carom, cat si cea a sindicatului au contribuit in egala masura la falimentarea societatii.

Fostii salariati spun ca cei patru directori de la Carom si-au construit vile si au obtinut avantaje financiare enorme, inclusiv prin firma paralela Otplast SRL, la care erau actionari, pretul acestor beneficii fiind falimentarea combinatului. De asemenea acuzatii nu a scapat nici liderul sindical Vasilica Udrea, despre care mai multi someri spun ca a acceptat falimentul Carom, in schimbul unor avantaje materiale.

Printre probele invocate de cei nemultumiti se numara ~ncheierea de sedinta din 23 noiembrie 2005, facuta in Dosarul 2.555, de la Tribunalul Bacau, in care se specifica faptul ca liderul sindical Vasilica Udrea “solicita respingerea planului de reorganizare”, pozitie ce a contribuit decisiv la declansarea falimentului.

15 milioane pentru ochelarii sefului sindical

Printr-o cerere inaintata conducerii Carom, liderul de sindicat a solicitat un ajutor social pentru inlocuirea ochelarilor de vedere, iar prin rezolutia pusa de directorul general i s-au aprobat 15 milioane de lei. Somerii se plang de faptul ca ei nu reusesc sa obtina niciun sprijin financiar de la conducerea firmei, in timp ce liderului sindical i s-au aprobat pe loc 15 milioane.

“Pentru milionul de lei de la Guvern noi am asteptat luni de zile, fiind necesare o gramada de formalitati, iar alti bani n-am mai vazut de alte luni de zile”, ni s-a plans unul dintre somerii nemultumiti.

Liderul sindical Vasilica Udrea recunoaste ca a primit 15 milioane de lei, dar sustine ca e vorba doar de un ajutor social, si nimic altceva. “O clauza din Contractul Colectiv de Munca prevedea ca se pot acorda ajutoare sociale, pe motive de sanatate, iar de asemenea ajutoare au beneficiat toti cei care s-au imbolnavit sau au ajuns prin spitale – ne-a declarat Vasilica Udrea. Eu nu sunt manjit cu nimic; este vorba de rautatea unor oameni”.

Liderul de sindicat a declarat ca disponibilizatii au de recuperat banii doar pe vreo doua luni de zile si ca ei au fost instiintati, prin decizia judecatorului sindic, ca vor primi salariile doar in momentul in care se va vinde combinatul, licitatia fiind stabilita pentru luna noiembrie. Ceilalti, care mai sunt inca salariati la Carom, sunt cu restantele salariale la nivelul lunii iunie, urmand sa-si primeasca banii cand se vor vinde la fier vechi ultimele instalatii dezafectate.

Gheorghe LEU

Comentarii

  1. Mereu trebuie sa ii trezeasca cineva pe oameni?De ce nu au si ei propia initiativa?Nu se stia cine este mana in mana cu conducerea?Chiar cel care trebuia sa le apere interesele!Bravo!Dormitzi in continuare!

  2. Principalii vinovati in situatia de la Carom sunt in primul rand grevistii foamei si toti ceilalti care au dormit in papuci.S-au lasat inselati in primul rand de fostul director genaral,fost deputat MAN,fost membru in CC al PCR,Valentine Anastasiu.SAu urmat la rand ceilalti tot de teapa lui Anastasiu cum sunt:Vintan Lucian

  3. Alaturi de cei doi enumerati in comentariul anterior mai adaug pe urmatorii:Ioan Alexandru,Bancescu mihai,Radulescu constantin,Panait margareta,Gaurenu toader(pentru fica sa a cumparat rochia de mireasa de la Viena),Iofcea,Rosca,Juncu si nu in ultimul rand Cecilia Dumitrescu,care la un meetig s-a exprimat ca salariul ei este de numai 200 de milioane,iar somerii au stat la rand pentru ajutorul guvernamental de un milion.S-a ajuns acolo unde am prevazut:Cei de mai sus si nu numai,s-au imbogatit iar ei au ramas pe drumuri,dar incercai sa le spui acest lucru somerilor de astazi,atunci te linsau.Acum suporta consecinta lipsei lor de luciditate si hotarare.

  4. mai dipr50 ai uitat cand ai fost huiduit la revolutie esti bolnav psihic ai grija de copii tai ce au plecat afara

  5. Domnule nicoara cine ai fi dta.Eu n-am fost de loc huiduit la revolutie.Nu stiu de unde ai aceste informatii.Despre copii meiu nu trebuie sa te preocupe fiindca acolo unde sunt ei au ajtat pe multi altii plecati de binele realizat de dtsa cat si de altii.

  6. nicoara,stiu cine esti.Daca taceai filosof ramaneai.Sa stii ca ti-am declarat razboi deschis.Tine-te bine,fiindca ce urmeaza nu-ti va placea de loc.

Adauga un comentariu

*