Jumătate din şcolile din Bacău nu au autorizaţie sanitară

Pentru sute de elevi din judeţul Bacău, cele câteva ore pe care şi le petrec la şcoală pot reprezenta un pericol şi pentru sănătatea lor, dar şi pentru integriatea lor fizică, transmite corespondentul AMOS News.

Şcolile în care învaţă au grave probleme legate de consolidarea clădirii, motiv pentru care în fiecare minut se poate prăvăli un zid sau dărâma un tava chiar în mijlocul clasei.

Inspectorul şcolar Stela Onică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău spune că sute de şcoli din judeţ, printre care se află şi acestea care au grave probleme legate de consolidare, nu aveau, la începutul anului şcolar, eliberată autorizaţia sanitară eliberată de Direcţia de Sănătate Publică.

Chiar dacă numărul celor care nu corespund acestor norme a mai scăzut, totuÅŸi, aproape jumătate din unităţile de învăţământ se menÅ£in printre cele neautorizate. „Este, totuÅŸi, o situaÅ£ie cu mult mai bună decât anul trecut, când numărul ÅŸcolilor care se aflau în situaÅ£ia de a nu primi o autorizaÅ£ie sanitară era cu mult mai mare”, spune inspectorul Onică.

La rândul său, inspectorul şcolar general Ovidiu Cojocaru ţine să precizeze că, în câteva săptămâni, Inspectoratul Şcolar Judeţean va organiza o întâlnire între directorii de şcoli din judeţ şi primarii din localităţile în care aceştia îşi desfăşoară activitatea, pentru a putea avea o privire de ansamblu asupra tuturor problemelor cu care se confruntă şi unii, şi alţii.

„ÃŽntreÅ£inerea unităţilor de învăţământ este făcută prin intermediul administraÅ£iilor publice locale ÅŸi atunci este normal să vedem ÅŸi problemele care există în fiecare localitate în parte”, mai precizează inspectorul Cojocaru.

Comentarii

  1. Basca ion a zis:

    La scoala FERASTRAU OITUZ tavanele stau sa cada in salile de clasa desi au usi si fferestre din termopan Luati masuri urgent

Adauga un comentariu

*