Gari scoase la vanzare

Pentru recuperarea datoriilor Regionalei CFR Galati, ANAF, prin Directia Generala a Finantelor Publice Galati, a scos la vanzare statiile CFR din localitatile galatene Foltesti, Roscani, Baleni, Balintesti, Vames, din Caiuti, judetul Bacau, din celebrele localitati vrancene Odobesti si Panciu, din Valea Uzului, judetul Buzau, din Docaneasa, Vaslui, precum si cladirile haltelor din Borzesti si Satucani, judetul Bacau.

Preturile difera, in functie de valoarea constructiei, de la 46.500 la 580.000 de lei.

Pe lista activelor scoase la vanzare se mai gasesc Turnul de Apa din Gara Mizil si Castelul de Apa din Gara Buzau, Clubul CFR din Tecuci, doua chioscuri amplasate pe peronul Garii Buzau, mai multe cladiri ale cantoanelor CFR si cateva zeci de locuinte de serviciu ale ceferistilor.

Cele mai importante active scoase la vanzare sunt Pensiunea „Caprioara”, Vila „Zorile” si Baza de Tratament, toate trei situate in Statiunea Slanic Moldova si devenite celebre pentru ca au facut obiectul Afacerii „Perla Moldovei”, in care protagonistii au fost Corneliu Iacubov si fostul director al CFR SA, Mihai Nicolaiciuc.

Iacubov a fost acuzat ca cumparat mai multe active din patrimoniul Statiunii Slanic Moldova si le-a vandut SC CFR SA la pret supraevaluat.

Adauga un comentariu

*