Copil de 5 ani împuşcat de o fetiţă de 9 ani

O fetiţă de 9 ani a împuşcat un copil de 5 ani, din localitatea buzoiană Merei, cu o armă cu aer comprimat lăsată nesupravegheată de tatăl ei.

Tatăl fetiÅ£ei, de 35 de ani, din comuna Săbăreni, judeÅ£ul Giurgiu, împreună cu soÅ£ia ÅŸi celălalt copil al lor, un băieÅ£el de doi ani, au venit în vizită la cumnatul său, în Merei, cu o armă cu aer comprimat, marca ‘Gamo’, calibru 5,5 mm, pe care o deÅ£ine legal. El a împuÅŸcat un porumbel, pentru a demonstra că funcÅ£ionează, după care a pus arma în autoturismul cu care venise, a asigurat-o ÅŸi a intrat în casă.

Fiica sa i-a cerut cheile de la maÅŸină, pentru a-ÅŸi lua medicamentele, însă a luat arma să le-o arate verilor săi. ÃŽn timp ce se jucau pe stradă cu arma, fetiÅ£a a apăsat pe trăgaci, împuÅŸcând în spate un băieÅ£el de 5 ani, copilul unor vecini. Acesta a fost transportat de urgenţă la Spitalul JudeÅ£ean Buzău, fiind internat cu diagnosticul ‘plagă împuÅŸcată hemitorace stâng posterior’.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Buzău, subcomisar Florina Crucianu, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, tatăl fetei fiind, de asemenea, sancţionat contravenţional, conform Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor şi muniţiilor, pentru neasigurarea armei. El va mai răspunde penal şi pentru încălcarea Legii fondului cinegetic şi a protecţiei vânatului.

ROMPRES

Adauga un comentariu

*