Actrita si fiica dorm in Casa de Cultura din Targu Ocna

Pentru Ortansa Codreanu, 50 de ani, angajata in cadrul Primariei Targu Ocna, si pentru fiica acesteia, Smaranda, in varsta de doar 8 ani si jumatate, Casa de Cultura din localitate a devenit locuinta. Acolo dorm, acolo mananca, acolo munceste mama, de vreo doua luni.

Fosta actrita la Teatrul de Nord din Satu Mare, Ortansa Codreanu a revenit in orasul sau in luna martie a acestui an, impreuna cu copilul, pe care l-a infiiat.

A fost angajata la Casa de Cultura, unde se ocupa de mai multe proiecte culturale, inclusiv punerea in scena a unor piese de teatru. Dupa ce a locuit cu chirie o perioada, actrita s-a mutat chiar in cladirea Casei de Cultura.

Desi Ortansa Codreanu s-a declarat multumita de conditiile de trai pe care le are acolo, multi locuitori ai orasului Targu Ocna s-au aratat indignati de faptul ca o institutie de cultura a ajuns locuinta de serviciu.

Oamenii sunt ingrijorati de soarta copilului, care este fortat sa traiasca intr-un mediu impropriu, fetita fiind si bolnava de astm bronsic. Ortansa Codreanu a ezitat sa discute cu jurnalistii pe marginea subiectului, motivand ca nu doreste “sa-si puna viata pe taraba”, dar a sustinut ca fetita nu sufera din cauza conditiilor in care locuieste, ca are “un patut” acolo si o masa intr-o incapere, unde poate manca.

Ea a mai spus ca e vorba de o situatie temporara, pentru ca are o locuinta in constructie, in cartierul Tabacari, pe care o va termina in momentul in care va reusi sa-si vanda un teren, pentru care preturile au scazut ca urmare a inundatiilor de anul trecut. Ortansa Codreanu sustine ca a avut acordul primarului si al viceprimarului atunci cand s-a mutat in Casa de Cultura, dar cei doi neaga afirmatia.

“Eu am vazut lumina intr-o seara, la Casa de Cultura, dar cand m-am interesat despre ce e vorba, mi s-a spus ca se fac repetitii”, ne-a declarat primarul Stefan Silochi. O dau afara; e un lucru grav daca doarme in Casa de Cultura”.

Insa el a revenit la sentimente mai bune, precizand ca o va ajuta pe actrita sa-si termine macar o camera din locuinta ei, aflata in constructie.

Gheorghe LEU

Adauga un comentariu

*