Zilele Culturii Călinesciene la Oneşti

Prof. dr. doc. Constantin Ciopraga ÅŸi criticul literar Alexandru Åžtefănescu sunt doar două din personalităţile culturale prezente, în acest sfârÅŸit de săptămână, la OneÅŸti, la cea de-a XXXVIII-a editie a „Zilelor Culturii Călinesciene”. Manifestarea este organizată de Uniunea Scriitorilor din România, Centrul de Cultură „Rosetti Tescanu – George Enescu” Tescani ÅŸi Primăria municipiului OneÅŸti, transmite corespondentul AMOS News.

PuÅŸi pe sfat, scriitorii prezenÅ£i în cursul zilei de ieri la deschiderea acestor manifestări au rememorat lucruri inedite care au încântat publicul iubitor de literatură. Totodată, a fost lansat ÅŸi volumul „Umbre ÅŸi lumini. Amintiri ale unei prinÅ£ese moldave”, scris de Maria Cantacuzino Enescu ÅŸi prefaÅ£at de profesorul Constantin Th. Ciobanu. Nu a fost, însă, singurul volum care ÅŸi-a făcut, în mod oficial, ieÅŸirea în public, cu prilejul acestei manifestări.

La lansarea „Enciclopediei Văii Trotusului”, autorul acestei cărÅ£i, profesorul Corneliu Stoica, a Å£inut să amintească faptul că ÅŸase titluri ale cărÅ£ilor sale editate la OneÅŸti au ajuns in Australia, America de Nord, Israel dar ÅŸi în alte ţări ale lumii.

Criticul literar Alexandru Åžtefanescu le-a mărturisit iubitorilor de literatură oneÅŸteni că pentru realizarea volumului „Istoria Literaturii Române Contemporane 1941-2000” a lucrat nu mai puÅ£in de zece ani.

Cu doar o săptămână înainte de a împlini 90 de ani, ÅŸi scriitorul băcăuan Marin Cosmescu Delasabar a trăit emoÅ£ii mari la deschiderea „Zilelor Culturii Călinesciene”. El a mărturisit, cu emoÅ£ie, că marele critic literar i-a fost profesor în anul 1946.

Adauga un comentariu

*