StaFaraoniada

Primarul Bacaului este campion la proiecte. Stavarche nu pierde nici o ocazie sa anunte ce-a mai planuit, ce initiative a avut si cu ce idei a mai venit. Problema este ca niciunul dintre proiecte nu a fost dus la bun sfarsit.

Sa lasam la o parte proiectele mostenite de la fosta administratie: aductiunea de apa de la Valea Uzului, modernizarea Bazinului de Inot sau proiectul gropii de gunoi ecologice, care mai au de asteptat pana sa fie finalizate.

Una dintre promisiunile electorale ale actualului primar – construirea unui nou spital – s-a concretizat momentan doar intr-o schita de proiect care asteapta aprobari si finantare. Au trecut doi ani de la demararea discutiilor pentru noul spital municipal si, in acest moment, nu se stie de unde va veni finantarea.

romeo stavarache primar bacau
Stavarache sustine ca proiectul a obtinut toate avizele necsare si mai asteapta aprobarea unei comisii interministeriale pentru a fi inclus in bugetul national. Insa au trecut doi ani si nu s-a sapat nici macar fundatia.

Mai nou, acest spital figureaza pe o lista de obiective ce vor fi finantate cu bani imprumutati din banci private. {i atunci, cum ramane cu banii de la Guvern? Pe langa spitalul municipal, ni se promite si un nou spital judetean. Nu se stie cand, dar in mod sigur se va construi (sic!), undeva, in afara orasului.


Ce si-a propus Stavarche:

– Construirea unui nou spital municipal si a unui nou spital judetean – nerealizat
– Realizarea unei sosele care sa ocoleasca Bacaul – nerealizat
– Modernizarea Podului de la Serbanesti – nerealizat
– Construirea unui Centru de Afaceri – nerealizat
– Construirea unui Centru sportiv si a unui nou stadion, concomitent cu demolarea actualului stadion – nerealizat
– Groapa de gunoi ecologica – nerealizat
– Camping la Traian – nerealizat
– Modernizarea parcului Gheraiesti – nerealizat
– Modernizarea Bazinului de inot – nerealizat
– Construirea unei Piete de Gross – nerealizat


Bla, bla, bla la infinit

Printre proiectele initiate si inca nefinalizate se numara construirea Pietei de Gross, unde ar trebui, teoretic, sa vina fermierii sa-si vanda en-gross produsele. Momentan, acolo vor fi dusi tarabistii din Bazarul Milcov.

Un alt proiect, cel al construirii unui Centru de Afaceri in afara orasului, bate pasul pe loc. Despre modernizarea Podului de la {erbanesti, afectat de inundatiile din 2005, nu se mai aude nimic, pentru ca nu exista fonduri in bugetul municipiului iar de la bugetul national nu prea vin bani pentru acest proiect.

Mister demolation

Demolarea Stadionului este un alt proiect asumat de administratia actuala, care ar fi primit o oferta tentanta de la un grup de investitori fantomatici din Anglia ce au promis ca daca li se da terenul de sub actualul stadion, vor construi altul in afara orasului.

Primarul Stavarche a anuntat ca intentioneaza sa construiasca un camping in padurea de la Traian, padure care tocmai a fost retrocedata municipalitatii bacauane si ca de la anul vor incepe lucrarile de modernizare a Parcului Gheraiesti.

Avram: Singura problema- finantarea

„Sunt proiecte ambitioase pe care orice om intr-o astfel de pozitie si le poate propune: – spune Constantin Avram, lider PC. „Singura problema pare sa fie legata de finantarea lor si de proritizarea in functie de agenda cetatenilor municipiului Bacau”.

Huluta: „O sa scoata si orasul in afara orasului”

„Au trecut doi ani si n-a dus unul din proiecte la capat” – sustine Gheorghe Huluta, consilier judetean PSD. „A innegrit doar soselele si atat, o spun clar, poate sa ma injure toata lumea”. Huluta se intreaba de ce primarul Bacaului intentioneaza sa scoata totul in afara orasului: stadion, centru de afaceri, spital. „O sa ajunga sa scoata si orasul in afara orasului” – spune Huluta.

O. MANDRILA

Comentarii

  1. Inca un rateu….

    Debutul zilelor Bacaului, anuntate cu surle si trambite de administratia locala, mi-a lasat un gust amar. Atat de amar…Mizerie, tiganie intr-o locatie aleasa intr-un mod atat de nefericit. Cu o luna in urma, aflam ca locatia aleasa pentru ce-a de-a zecea editie a zilelor orasului va fi..Insula de Agrement. De ce acolo si nu in centrul orasului? Tot edilii locali, pardon reprezentantul lor ne explica: “Este in oras si Insula (sic!) si evitam sa facem mizerie in centru.” O gogomanie mai mare nu mi-a fost dat sa aud! Incercam sa prindem Europa din urma, anuntam infratiri cu italienii torinezi (cand s-or intampla si alea nu stiu), dar ne comportam lamentabil! In Occident, Zilele orasului se fac in centrul orasului pentru ca este sarbatoarea celor care traiesc, muncesc si respira pentru comunitatea locala!!! Atmosfera de pe insula in prima zi era una execrabila! Ca dovada ca la scena montata de primarie, pardon improvizatia aia de scena erau cateva zeci de tineri, beti si aia…Orice om de bun simt, s-a dus, a vazut si a plecat…acasa! Daca Romanian Top Hits a fost o reusita..hehehe lume buna, covor rosu, stil, culoare…Pe insula, aseara (acum e sambata dupa-amiaza) mi-a fost dat sa vad partea rurala o municipiului Bacau! Organizarea lu’ peste!

  2. Cu dedicatie
    pentru Stavarache

    Ghicitoare

    Romica, cel mai “drept” edil local
    Nu vrea-n primarie bal

    Cum a-nceput sa bata un crivat
    Primul maturat e Scripat

    Sa vezi de-amu circ tataie
    Pe functii mare bataie

    Mai Romica, hop, ai nas
    Nu e un puscarias

    Dar, un abonat la cas
    Ai ghicit e chiar… Lucas!

    DJ ALEX

  3. Cu totii avem vise . D-l primar viseaza … Noi am visat cand l-am votat … Nu stiu cat de vinovat este primarul , dar echipa cu care a venit ESTE VINOVATA . Cred ca ar trebui sa renuntam la vise ….

Adauga un comentariu

*