Romani acuzati de inselaciune in California

Doi români au fost puşi sub acuzare, vineri, în California, pentru o escrocherie pe internet care le-a permis să obţină 150.000 de dolari sub pretextul că strâng fonduri destinate ajutării victimelor uraganului Katrina, informează site-ul Departamentului american al Justiţiei.

Un tribunal federal din Los Angeles a formulat împotriva lui Teodor Manolache, în vârstă de 29 de ani, şi Leontin Sălăgeanu, în vârstă de 26 de ani, din Northridge, zece capete de acuzare.

Leontin Sălăgeanu, arestat în baza unei plângeri penale în data de 19 septembrie şi eliberat ulterior pe cauţiune, va compărea în faţa instanţei la 16 octombrie. Teodor Manolache este dat în urmărire, pe numele lui fiind emis un mandat de arestare.

Potrivit actului de acuzare, cei doi, ajutaţi de complici, au fost implicaţi într-o fraudă pe internet care le-a permis să escrocheze victime de pe întreg teritoriul Statelor Unite, organizând false licitaţii pe mai multe site-uri specializate.

O anchetă a FBI a stabilit că ei scoteau la licitaţie pe internet obiecte pe care, de fapt, nu intenţionau să le vândă. De multe ori, afirmau că reprezintă organizaţii care strâng fonduri pentru victimele uraganului Katrina.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă, fiecare, o pedeapsă de cinci ani închisoare pentru conspiraţie, 20 de ani închisoare pentru fraude pe internet, zece ani pentru falsă identitate şi cinci ani pentru fraudarea sistemului de securitate socială.

Realitatea TV

Adauga un comentariu

*