Intamplari pentru minte si inima la Centrul George Apostu

Intr-o ritmicitate a carei coerenta este depasita doar de selectia atenta a valorilor, la Centrul de Cultura „George Apsostu” se succed evenimentele culturale. Din pacate, sunt cam singurele din Bacau.

Ultima reunire a artelor si a celor care le iubesc a avut loc la inceputul acestei luni. Mai intai, a fost vernisajul expozitiei platicenilor Andreea Palade Flondor si Dan Palade, artisti care deja conteaza in peisajul artei romanesti contemporane si care, cu siguranta, vor deveni nume de prim plan.

„Amprentele vegetale” ale Andreei si compozitiile lui Dan (in special seria „Altar”) sunt semne ale unor talente maturizate. Dupa ce s-au luminat cu forme si culori, asistenta (numeroasa si de calitate) a fost invitata de directorul Geo Popa la lansarea celui mai recent numar al revistei „Vitraliu”.

Mai inainte insa, flautisul Dorel Baicu a aratat inca o data ca avem si instrumentisti de tinuta printre noi. Prezentarea revistei „Vitraliu” i-a prilejuit lui Geo Popa sa pledeze cu aceeasi caldura pentru transformarea Bacaului intr-un loc spiritual autentic, prin punerea laolalta a puterii fiecaruia.

Semnele sunt bune, daca tinem cont ca doi sefi de institutii proaspat numiti, Petre Cimpoiesu (la directia de Cultura) si Ovidiu Cojocaru (la Inspectoratul {colar), au participat cu toata deschiderea la intamplare. Despre „Vitraliu” (care a avut ca tema Bacovia) putem spune ca si-a reconfirmat locul de revista de top in peisajul cultural romanesc.

La sfarsit, doar gandul luat de la un invitat: la Centrul „George Apostu” nu se intampla nimic extraordinar, totul este intr-o normalitate care, din pacate, lipseste in jur. (N.B.)

Adauga un comentariu

*