Fotbal: România obţine trei puncte importante

Selecţionata de fotbal a României a obţinut a doua victorie în preliminariile lui Euro 2008, 3-1 cu Belarus, şi a adunat şapte puncte din nouă posibile în această toamnă, informează AMOS News.
Elevii lui Victor Piţurcă au început fulminant partida, au marcat de două ori în primele zece minute dar apoi au început să se joace cu ocaziile la poarta dinamovistului Vladimir Gaev.

De altfel, în urma unui moment de visare a lui Adrian Mutu în faţa porţii adverse, oaspeţii au scăpat pe contraatac şi Sergey Kornilenko a marcat un gol care a readus emoţiile pe stadionul Steaua.

A urmat un joc spectaculos, cu ocazii mari la ambele porţi, şi în special la poarta oaspeţilor, România şi Belarus ne mai pierzând timpul cu construcţia.

După 2-1 la pauză, jocul a continuat în acelaşi ritm nebun şi în partea a doua, cu ocazii la ambele porţi, singurul care a mai reuşit să înscrie fiind stelistul Dorin Goian cu o frumoasă lovitură de cap.

Finalul partidei a fost marcat de ieşirea cu cântec a lui Adrian Mutu, fluierat din cauza unor faze în care a încetinit mult finalizarea noastră, dar până la urmă România s-a impus cu 3-1 şi şi-a asigurat o iarnă liniştitoare înaintea unui an, 2007, care se anunţă extrem de important pentru selecţionata noastră.

Selecţionerul Victor Piţurcă a afirmat la final că era normal să apară şi momente de cădere în evoluţia echipei noastre dar este mulţumit pentru îndeplinirea obiectivului.

România – Belarus 3-1 (2-1).

Stadion: “Steaua”, Bucureşti. Spectatori: 15.000.

Au marcat: Mutu (7’), Marica (10’), D. Goian (76’)/ Kornilenko (20’). Cartonaşe galbene: Tamaş (30’)/ Omelianciuk (64’). Cartonaşe roşii:

România: 1. D. Coman – 18. P. Marin, 4. Tamaş, 17. D. Goian, 3. Raţ – 5. Chivu (cpt.), 11. Roşu – 7. Fl. Petre, 20. N. Dică (13. Cociş 88’), 10. Mutu (21. Buga 72’) – 9. Marica (19. Cl. Niculescu 92’). Antrenor: Victor Piţurcă.
Belarus: 12. Gaev – 4. Omelianciuk, 5. Ştaniuk (cpt.), 3. Lenţevici, 23. Iurevici – 8. Kalacev (20. V. Hleb 51’), 16.. Gurenko, 2. Kulci (17. Strakanovici 66’), 19. Romaşenko – 13. A. Hleb – 21. Kornilenko (14. Koritko 66’). Antrenor: Yuri Puntus.

Arbitri: Alberto Undiano (Spania) – Fermin Martinez (Spania), Rafael Guerrero Alonso (Spania).

Filmul meciului:

Min. 2 – Mutu reia cu capul alături,

Min. 7 – GGGGGOOOOOLLLLL, centrare a lui Florentin Petre şi Adrian Mutu reia din apropiere pentru 1-0,

Min. 10 – GGGGGOOOOOLLLLL, Marica insistă pentru un balon, fentează un adversar şi şutează pe colţul scurt, pe jos, fără speranţe pentru Gaev, 2-0 pentru echipa noastră,

Min. 20 – după ce Mutu s-a jucat cu o ocazie imensă în careul advers, oaspeţii scapă pe contraatac şi Kornilenko, rămas singur cu Dani Coman, plasează balonul pe sub acesta, România – Belarus 2-1,

Min. 25 – centrarea bună a lui Florentin Petre nu este ajunsă de Mutu,

Min. 27 – şut pe jos al lui Marica, Gaev prinde,

Min. 31 – Nicolae Dică şutează periculos, puţin pe lângă poarta lui Gaev,

Min. 49 – şut periculos al lui Romaşenko şi Dani Coman scoate cu greu din vinclu,

Min. 52 – Roşu preia în careul advers, şut-centrare paralel cu linia porţii şi Mutu nu ajunge să împingă balonul în plasă,

Min. 53 – Kornilenko profită de o pasă înapoi aiurea a lui Roşu dar şutul atacantului din Belarus este respins de Dani Coman,

Min. 55 – Florentin Petre şutează slab cu stângul dintr-o poziţie bună, ex-dinamovistul avea şi alte variante de a continua faza,

Min. 56 – Kornilenko scapă singur dar şutul său este respins în ultimă instanţă de Dorin Goian,

Min. 58 – mingea ajunge în careul celor din Belarus, Mutu şi Tameş se invită la balon, până la urmă Mutu preia şi şutează într-un adversar,

Min. 61 – şut-centrare Petre Marin, Marica pune latul dar balonul se duce alături,

Min. 73 – Romaşenko execută periculos o lovitură liberă, cu efect, şi Dani Coman scoate greu de lângă bară,

Min. 76 – Florentin Petre şutează în blocaj după ce Marica a întârziat pasa la Dică,

Min. 76 – GGGGGOOOOOLLLLL, după o lovitură de colţ bine execută de Florentin Petre, Dorin Goian, venit din linia a doua, reia cu capul pentru 3-1.

Adauga un comentariu

*