Fostul şef al Casei de Pensii Oneşti, cercetat penal pentru fraudă

O fraudă de peste o sută de mii de RON suspectată la Casa de Pensii Oneşti este investigată în aceste zile de autorităţile băcăuane băcăuane. Sergiu Huidici, fost director, până în luna august a acestui an al Casei de Pensii Oneşti este urmărit penal, iar salariaţii acestei instituţii sunt anchetaţi de Comisia de Disciplină a Casei Judeţene de Pensii (CJP) Bacău, transmite corespondentul AMOS News.

Cercetările au demarat după ce în vara acestui an autorităţile au descoperit la Oneşti, 26 de dosare de pensie suspecte de fraudare. Debitul creat iniţial de respectivele dosare se ridică la peste 110.000 de lei noi.

Liviu CreÅ£u, directorul CJP Bacău spune că, la sfârÅŸitul lunii iulie, în urma unor sesizări primite de la salariaÅ£i ai CLP OneÅŸti, s-au descoperit, iniÅ£ial, patru dosare de pensie suspecte de fraudare.” Unul nu întrunea condiÅ£iile legale de pensionare, iar celelalte trei conÅ£ineau date fictive, inserate probabil pentru a creÅŸte artificial cuantumul pensiei. Conform primelor bănuieli, ÅŸeful unităţii, Sergiu Huidici, fost director adjunct al CJP Bacău în perioada 2001 – 2003, procesa dosarele ÅŸi tot el le semna”, mai precizează Liviu CreÅ£u.

În momentul în care cercetările au fost extinse de către inspectorii Casei Naţionale de Pensii, au mai fost descoperite alte 22 de dosare aflate în neregulă. Deoarece unii dintre pensionarii vizaţi au înaintat la CJP documente care nu apăreau în dosar, dar atestau că-şi meritau pensia, o parte din pensii au rămas valabile. Celelalte au fost sistate, iar unii beneficiari s-au grăbit să plătească banii primiţi în mod necuvenit, astfel că, în acest moment, a precizat directorul Creţu, CJP mai are de recuperat 45.000 de lei.

În acest moment, dosarele a peste 11.000 de pensionari din zona Oneşti, retraşi din activitate după luna august 2003, sunt verificate de inspectorii Ministerului Muncii.

Comentarii

  1. Cred ca conducerea Casei Nationale de Pensii trebuie sa ia masuri foarte serioase la Casa de Pensii Bacau si Onesti fiindca in mai putin de 5 ani s-au produsa doua fraude mari.Ma refer la frauda de acuma de la Onesti,precum si la frauda cu biletele de tratament de la Casa de Pensii Bacau.Eu sunt pensionar si am fost de cateva ori la Casa de Pensii Onesti,cu treburi legate de recalcularea pensiei mele si a sotiei.Cum l-am vazut pe noul director al Casei de Pensii din Onesti am fost convins ca este un om coruptibil dupa modul cum se comporta.Acuma banuiala mea este confirmata.

Adauga un comentariu

*