Confecţioneri din 15 judeţe ale ţării şi-au dat întâlnire în Bacău

Aproximativ 50 producători şi importatori de confecţii, tricotaje, tesături, fire şi fibre textile, lenjerie, blănarie şi accesorii vestimentare, dar şi de încaltaminte, marochinarie, utilaje si masini specifice acestor domenii de activitate sunt prezenţi în aceste zile la cea de a XIII-a ediţie a expoziţiei de profil “Confintexpo” organizată de Camera de Comerţ Bacău.

Doru Simovici, preşedintele acestei instituţii, spune că această ediţie a “Confintexpo” este a cincea expoziţie din acest domeniu organizată în anul 2006 în Bacău, transmite corespondentul AMOS News.

Manifestarea expozitională este organizată în două locaţii, la Casa de Cultură şi la sala de de sport a Liceului cu Program Şportiv din Bacău. Mihai Tulbure, preşedintele Expo Bacău spune că evenimentul expoziţional reprezintă atât oportunităţi de business pentru specialiştii şi agenţii economici din domeniu, din judeţ şi din ţară, precum şi un prilej unic pentru băcăuani de a profita de diversitatea produselor expuse şi de serviciile oferite de expozanţi.

La rândul său, Doru Simovici spune că prezenţa celor 48 de firme din Arad, Bacău, Braşov, Botoşani, Cluj, Constanţa, Harghita, Ialomiţa, Iaşi, Mureş, Neamţ, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Suceava şi Timişoara reprezintă o bună dovadă că acest gen de manifestări sunt cerute de piaţă.

„Asta în ciuda faptului că domeniul confecÅ£iilor se confruntă, în ultimul timp, cu mari probleme. Numărul de agenÅ£i economici din domeniu a scăzut, în judeÅ£ul Bacău, în anul 2005 faţă de 2004, la fel ÅŸi cifra de afaceri, cu vreo zece milioane de euro, iar numărul de salariaÅ£i cu peste 3.000. Ultimele scăderi sunt datorate utilităţilor foarte mari reclamate de patronate, creÅŸterii costului muncii.

De aceea, multe firme din Bacău migrează către zona de Est, către Republica Moldova, Ucraina sau Rusia. Firmele expozante la noi sunt cele care doresc să facă o promovare mai bună”, mai este de părere preÅŸedintele Camerei de ComerÅ£ Bacău

Adauga un comentariu

*