Un japonez a memorat 100.000 de zecimale ale numărului pi şi a pulverizat recordul mondial

Un japonez de 60 de ani a doborât miercuri propriul său record în materie de memorare a numărului pi recitând public timp de peste 16 ore 100.000 de zecimale, au anunţat organizatorii evenimentului, relatează AFP.

Akira Haraguchi era deja deţinătorul recordului mondial în materie, care era de 83.431 de zecimale. Noua sa recitare a început la ora locală 09.00 marţi şi s-a încheiat, fără nici o eroare, în noaptea următoare în jurul orei 01.30.

Proba s-a derulat în sala de conferinţe a primăriei din Kisarazu, periferia estică a metropolei Tokyo, sub controlul funcţionarilor municipali şi cu o pauză de zece minute la fiecare două ore.
„Are o metodă specială pentru a-ÅŸi aminti zecimalele, gândindu-se la nume care însoÅ£esc seriile de cifre”, a explicat un angajat municipal.

Numărul pi, care conÅ£ine un număr infinit de zecimale (3,1415926535…) este raportul constant între perimetrul unui cerc ÅŸi diametrul său.

„Nu a fost ceva senzaÅ£ional pentru mine, doar am golit tot ce aveam în memorie”, a comentat fericitul deÅ£inător al recordului.

ROMPRES

Adauga un comentariu

*