Ionut Adascalitei, un nou produs marca AEROSTAR

Galeria tinerilor fotbalisti talentati crescuti in pepinierea CS Aerostar Bacau s-a mai inmultit cu un tanar jucator. Ionut Adascalitei s-a nascut in Bacau, in 1989. La varsta de 12 ani si-a indreptat pasii catre terenul din Cartierul „Aviatori” si a cerut sa fie lasat si el sa joace fotbal la grupele de copii.

Avand un fizic destul de dezvoltat pentru varsta sa, antrenorul Marasteanu l-a cooptat imediat intr-o grupa de copii, unde nu va dezamagi. A trecut repede peste juniorat si la 16 ani, antrenorii Vali Cioanca si Tica Sofrone l-au promovat direct in echipa a doua a AEROSTAR, evoluand in Liga a IV-a, unde a jucat in peste 30 de meciuri.

„Are calitati deosebite si poate evolua pe mai multe posturi, fundas central, mijlocas la acoperire, libero. Aceste calitati ne-au facut sa-i acordam incredere”, spune antrenorul Vali Cioanca. Prestatiile apreciabile avute in Liga a IV-a l-au determinat pe antrenorul Costel Campeanu sa- i dea sansa debutului in cel de al treilea esalon al fotbalului romanesc.

Ionut Adascalitei, un nou produs marca AEROSTAR

„L-am promovat in lotul primei echipe pentru ca am considerat ca are calitati care sa-i poata permita sa evolueze alaturi de ceilalti colegi ai sai. Ma bucur ca raspunde la solicitari si este foarte ascultator.

Are foarte multe lucruri de invatat. Calitatile sale fizice il recomanda pentru posturile de fundas central”, declara Costel Campeanu. Ionut Adascalitei a debutat in Liga a III-a intr-o partida cu FC Botosani, pierduta din pacate cu 0 – 4.

„Idolul meu este Rio Ferdinand”, spune Ionut, care are drept echipa favorita Chelsea. Faptul ca joaca si a fost folosit de antrenori si la prima echipa, i-a facut pe antrenorii echipei nationale sa-l convoace la lotul under 18, unde se va prezenta in aceste zile.

„Scoala de fotbal AEROSTAR a mai dat un jucator pentru echipa nationala de juniori, ceea ce dovedeste inca o data ca strategia aleasa de conducerea clubului a fost una intelepta.

Chiar daca echipa trece printr-o perioada mai grea, vom continua sa mergem pe mana acestor tineri jucatori pe care ii consideram valorosi”, ne-a declarat presedintele CS AEROSTAR, ec. Doru Damaschin.
D. MINDIRIGIU

Comentarii

  1. Barticel Andrei a zis:

    Bravo Ionut

Adauga un comentariu

*