Comitet Consultativ de Dialog Civic

Vineri, 29.09.2006, ora 09.00, la sala mica a Palatului Administrativ s-a desfasurat sedinta Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru problemele persoanelor varstnice, la care a participat subprefectul judetului Bacau, domnul Neculai Olaru.

Ordinea de zi a curpins doua subiecte :

1. Cum intampina autoritatile administratiei publice locale din mun. Bacau ziua de

1 Octombrie 2006 – Ziua Internationala a Varstnicilor

o prezinta reprezentant Primaria municipiului Bacau

2. Noutati aduse de indexarea pensiilor de la 1 septembrie 2006

o prezinta reprezentant Casa Judeteana de Pensii Bacau

In prima parte a fost prezentata aria serviciilor oferite de Primaria municipiului Bacau persoanelor varstnice in anul 2006. Reprezentantul organizatiei persoanelor varstnice de la Onesti a reprosat Primariei Onesti lipsa de implicare in astfel de actiuni.

In sedinta, subprefectul Neculai Olaru a anuntat ca va solicita Primariei Onesti un raport de activitate cu privire la serviciile acordate persoanelor varstnice, oferindu-le ca model raportarea facuta de Primaria municipiului Bacau. De asemenea, subprefectul Neculai Olaru a reamintit ca Institutia Prefectului pune la dispozitie liderilor organizatiilor persoanelor varstnice o masina pentru a se deplasa in orasele din judet in vederea strangerii relatiilor si a stabilirii unei colaborari mai eficiente.

Cu privire la actiunile intreprinse de I octombrie – Ziua Internationala a Persoanelor in Varsta, in data de 05.10.2006, incepand cu ora 15.30, se va desfasura la Sala de Atletism « Balul Pensionarilor », organizat de Primaria municipiului Bacau.

Subprefectul Neculai Olaru a subliniat faptul ca se are in vedere ca, in anul 2007, autoritatile locale sa puna accent pe promovarea zilei de 1 octombrie la nivelul tuturor primariilor.

De asemenea, a fost adusa la cunostinta participantilor hotararea adoptata de Consiliul Local Bacau in data de 28.09.2006, prin care Primaria Bacau acorda cuplurilor care au implinit 50 de ani de casatorie o prima in valoare de 500 RON.

In partea a doua a sedintei au fost prezentate modificarile aduse de Ordonanta 42 / 2006 privind indexarea pensiilor de la 1 septembrie 2006.

Au fost puse in discutie problemele cu care se confrunta Casa de Pensii de la Onesti, in special cu privire la lipsa spatiului pentru audiente, precum si cu privire la recalcularea pensiilor persoanelor care au lucrat in industria grea : petrol, mina, petro-chimie. In vederea eficientizarii acestei activitati, de la Casa de Pensii Bacau, se deplaseaza trei persoane in zilele de luni, miercuri si joi la Casa de Pensii Onesti, care se confrunta si cu problema lipsei de personal.

Sursa: Comunicat de presa Prefectura Bacau

Adauga un comentariu

*