Cadou de la Stavarache: apa rece se scumpeste cu 20 la suta

Apa rece livrata de RAGC locuitorilor din municipiul Bacau se va scumpi cu 20 de procente de la 1 octombrie, ca urmare a unei hotarari aprobate de Consiliul local.

Pretul unui metru cub de apa rece va ajunge la 2,63 RON, fata de 2,19 RON. Municipalitatea justifica majorarea de tarife ca o necesitate pentru constituirea fondului de rambursare a creditului de 13 milioane de euro contractat cu BERD pentru cofinantarea viitoarei adunctiuni de apa potabila si a aductiunii de la Valea Uzului.

„Sunt convins ca aceasta investitie va aduce in municipiul Bacau un plus de confort cetatenilor” – a spus primarul Romeo Stavarache. „Daca nu putem folosi apa, degeaba o mai platim”.

Vasile Botomei, care a incercat sa se opuna proiectului de scumpire a apei reci, a luat si el cuvantul, in premiera, in sedinta Consiliului local. El a reprosat lipsa unei dezbateri publice pe acest subiect insa secretarul municipiului i-a respins argumentele sustinand ca nu poate depune o contestatie impotriva unui proect de act normativ iar o dezbatere publica nu poate fi ceruta decat de asociatiile legal constituite si de autoritatile publice.

Consilierul Laurian Lucas a propus ca proiectul de aductiune sa fie conjugat cu cel al viitoarei zone metropolitane astfel incat apa care va fi adusa pe cheltuiala Bacaului sa poata fi livrata contra cost si localitatilor invecinate.

Razvan BIBIRE

Adauga un comentariu

*