PSD incepe licitatia electorala

Partidul Social Democrat (PSD) strange randurile si incepe sa structureze deja oferta electorala in asteptarea alegerilor, care pot fi si anticipate in caz ca partidul hotaraste asta. Liderul PSD Mircea Geoana s-a intalnit miercuri cu fruntasii partidului din Moldova la Bacau.

Social-democratii vin cu trei categorii de propuneri: bani, investitii in educatie si sanatate precum si dezvoltarea infrastructurii. Mircea Geoana promite ca din prima zi in care partidul va ajunge la Putere, va dubla pensiile mici si va majora salariul minim pe economie, astfel incat „sa fie adus mai aproape de cosul zilnic” deoarece „in fiecare luna s-a scumpit cate ceva”. Pe de alta parte, Geoana spune ca partidul va investi masiv in educatie si sanatate.

„Nu vom face ca Traian Basescu, care a trimis scrisori personalizate in campania electorala fiecarui profesor promitand dublarea salariilor si 6 la suta din PIB pentru educatie” – a spus Geoana. „Noi vrem sa dublam salariile profesorilor tineri. Diferenta este ca noi o s-o si facem”. Cat despre infrastructura, liderul PSD a criticat actuala coalitie de guvernamant: „daca vreti sa ramanem cu aceleasi drumuri si sosele, votati-i pe portocalii”.

„SRI sa aiba sef din Opozitie”

Incurajat de primirea sefiei SRI, PSD doreste si viitorul post de comisar european rezervat Romaniei. „Facem apel la toate fortele politice sa discutam cine ar putea reprezenta cel mai bine interesele Romaniei la Bruxelles” – spune Mircea Geoana. „Avem si noi la PSD oameni de valoare iar desemnarea lui Maior ca sef al SRI este o recunoastere a acestui fapt, nu un cadou facut Opozitiei.

Este si recunoasterea faptului ca nici un sef al serviciilor secrete nu trecea de Parlament fara votul PSD”. Liderul PSD sustine ca sefia serviciului de informatii interne ar trebui sa revina Opozitiei, dupa modelul din Grecia, Italia sau Spania.

„Oamenii politici din Romania trebuie sa inteleaga ca nu mai merge cum mergea, ca la fiecare schimbare de Putere sa se aplice regula pamantului parjolit: schimbarea tuturor sefilor de institutii”.

Cheia anticipatelor e la PSD

„Actualul Guvern nu are cum sa mai reziste pentru ca Puterea este in prag de ruptura” – considera Geoana. „Marko Bela e in prag de suspendare, Voiculescu anunta din doua in doua saptamani ca pleaca de la guvernare iar atacul la adresa ministrului Macovei confirma destramarea Coalitiei”.

Pentru prima data, PSD a anuntat clar ca intentioneaza sa provoace alegeri anticipate chiar daca nu doreste sa priveze actuala Alianta de a-si duce crucea la bun sfarsit.

„Alegerile anticipate pot fi decise numai de PSD” – a anuntat Geoana. „Noi avem cheia de control referitor la acest subiect si o vom folosi cu atentie”.

Razvan BIBIRE

Adauga un comentariu

*