Deficit de 1.700 de cadre medicale in spitalele bacauane

Spitalele bacauane mai au nevoie de cadre medicale. In urma unei analize efectuate de reprezentantii Autoritatii de Sanatate Publica Bacau privind normarea personalului medical in unitatile sanitare din judet s-a depistat ca, in prezent, exista un deficit de 1.732 de cadre medicale.

Deficit de 1.700 de cadre medicale in spitalele bacauaneCel mai vitregit la acest capitol este Spitalul Judetean de Urgenta care ar mai avea nevoie de inca 1.217 de angajati. Urmeaza Spitalul Judetean de Pediatrie, care functioneaza cu 125 de posturi in minus fata de norma prevazuta, Spitalul Municipal Onesti, cu 156, Spitalul Municipal Moinesti, cu 110, Spitalul Buhusi, cu 100, si Spitalul de Pneumoftiziologie, cu 24.

Cei mai cautati sunt medicii anestezisti, chirurgi, nefrologi si radiologi, dar lipsuri mari sunt si la asistentii medicali, infirmieri si farmacisti. „Nevoia de medici este simtita la mai toate specialitatile, spune si dr. Adrian Cotirlet, directorul spitalului din Moinesti. Dezvoltarea continua a spitalului impune acest lucru.

Sectiile de nefrologie, neonatologie, anatomie patologica, radiologie, diabet, obstetrica-ginecologie, gastroenterologie si medicina de urgenta sunt cele mai afectate din acest punct de vedere. Avem nevoie de inca vreo 50 de medici”.

La Onesti, cele mai mari nevoi la acest capitol sunt in special in sectiile de psihiatrie, reanimare, medicina de urgenta si laborator, zone cu mare adresabilitate, iar in Spitalul Judetean de Urgenta, specialitatile deficitare sunt ortopedia, anestezia si terapia Рintensiva (ATI), oftalmologia, ORL, radiologia si Urgentele, in conditiile in care, fiind singurul spital judetean, incarcatura de pacienti este de doua ori mai mare dec̢t media pe tara.

Singurul spital din judet care nu mai are nevoie, in acest moment, de personal nou angajat este Spitalul Comanesti.

Roxana NEAGU

Adauga un comentariu

*