Municipalitatea bacauana a ramas fara bani

Pentru ca administratia locala a ramas fara bani, iar municipalitatea este somata de mai multe firme de constructii sa plateasca lucrarile executate, primarul Bacaului a apelat la o „inginerie financiara”: imprumutul din fondul de rulment.

„Practic trecem banii de la un buget la altul. Anul trecut ne-au ramas circa 120 de miliarde de lei economii, bani pe care i-am trecut pe investitii”, spune primarul Romeo Stavarache.

„Nu toate proiectele s-au realizat anul acesta, exemplu fiind noul sediu al Primariei. Iar astfel au ramas niste bani nefolositi, pe care noi acum ii folosim pentru a acoperi niste reparatii si investitii curente.

Aceasta formula pe care am gasit-o, cu imprumutul, este singura legala. Banii ii vom pune la loc in noiembrie-decembrie, din incasari”.

Conform legislatiei, fondul de rulment poate fi folosit temporar sub forma de imprumut, pentru acoperirea golurilor de casa provenite din decalaje intre veniturile si cheltuielile anului curent. Municipalitatea bacauana are nevoie de trei milioane de lei noi.

Adauga un comentariu

*