Fotbal: Reţetă financiară de succes pentru Steaua

Cu câteva zile înaintea primei partide de pe teren propriu din grupele Ligii Campionilor, Steaua a dat deja lovitura din punct de vedere financiar, informează AMOS News. La 10 ani de la revenirea la masa bogaţilor, Steaua pregăteşte arena din Bulverdul Ghencea pentru un prim spectacol de gală, cu francezii de la Olympique Lyon, dar şi visteria pentru o afluenţă de bani.

Vineri după-amiază s-au vândut şi ultimele bilete din cele aproximativ 25.200 puse în vânzare pentru partida cu multipla campioană a Franţei iar cifrele rezultate de pe urma acestui meci sunt exorbitante pentru o Românie care în ultimul deceniu s-a întâlnit mai rar cu asemenea reţete.

Cum preţurile tichetelor, indiferent că s-au vândut la pachet sau la bucată, au variat între 50 de lei la peluze şi 400 de lei la fotolii, Steaua ar urma să încaseze doar din vânzarea biletelor aproximativ 2.980.000 de lei, ceea ce înseamnă circa 830.000 euro.

Dacă la această sumă adăugăm veniturile din reclame, drepturi de televizare sau vânzări de obiecte cu însemnele clubului, Steaua poate încasa lejer cel puţin 2.000.000 de euro doar pentru un meci cu campioana Franţei în grupele Ligii Campionilor.

Acest lucru ar însemna că, dacă nu includem cheltuielile de meci, Steaua şi-ar putea recupera la un meci de un asemenea nivel investiţiile făcute într-o jumătate de sezon, situaţie care ar trebui să dea de gândit şi celorlalte persoane cu putere importantă de investiţie în fotbalul românesc.

Partida Steaua Bucureşti – Olympique Lyon se joacă marţi, de la ora 21.45, şi va transmisă în direct de PRO TV.

Adauga un comentariu

*