Statul si dreptul

Televiziunile noastre semi-cretine le-au plans de mila protestatarilor de la Budapesta, ciomagiti in miez de noapte de politie si murati cu tulumba de pompieri.

Daca nu stiai despre ce este vorba si ascultai silabisitoarele de promptere, puteai crede ca bietii unguri au fost luati pe sus din pat si aruncati in strada pentru o corectie nocturna.

A trebuit sa vina maghiarul Frunda sa ne spuna ca asa se face in toate tarile civilizate: faci scandal, distrugi, dai foc – o iei pe cocoasa.

Fara mila si fara scuze. La noi, orice meci de fotbal e prilej de mardeala intre suporterii celor doua echipe, dar si intre acestia si jandarmi. De fiecare data, apar la televizor imbecili pocniti peste mutrele ciudate si se plang ca „au fost agresati de fortele de ordine”.

Aia-i agresiune? Sa spuna magrebienii de la periferia Parisului, studentii si elevii francezi ce inseamna bataie dupa normele europene! Sa povesteasca protestatarii de la Bruxelles ce inseamna drepturile omului cu coastele rupte si capul spart in fata sediilor Uniunii Europene!

Sa-si aduca aminte nemultumitii americani cum este sa te calce-n picioare oamenii primei democratii a lumii! Nu sunt un adept al violentei, insa in fata tembelismului si a haosului cred ca orice mijloc este permis pentru restabilirea ordinii.

Statul are obligatia sa aiba grija de toti cetatenii, insa are si dreptul de a-l pedepsi pe fiecare daca nu respecta regulile. Cred ca si asta e o forma a democratiei, fie ca ne convine, fie ca ne sta-n gat.

Nelu BROSTEANU

Adauga un comentariu

*