Prima bursa a locurilor de munca pentru imigrantii din Spania

Romanii din Spania vor avea in curand sansa obtinerii unui loc de munca adecvat pregatirii si experientei lor profesionale, odata cu deschiderea targului Feria del Inmigrante.

Obiectivul acestui targ este sa stabileasca o punte directa intre muncitorii imigranti si firmele spaniole, care vor avea standuri la Feria del Inmigrante, pentru a schimba informatii, astfel incat acesti muncitori sa poata sa isi prezinte profilul si sa lase firmelor interesate sa ii contracteze, un curriculum vitae bine alcatuit, informeaza Roman in Lume.

Este cunoscut faptul ca multe persoane ocupa posturi de munca in alte domenii decat cele corespunzatoare pregatirii lor profesionale, datorita necunoasterii ofertelor pe care le au firmele. De aceea, organizatorii acestui eveniment, organizatia GCL Media, doresc sa ofere firmelor conditile unui spatiu deschis pentru obtinerea unei baze de date complete, in vederea contractarii muncitorilor in functie de necesitati.

Un alt obiectiv este de a pune la dispozitia muncitorilor o gama variata de cursuri de formare pentru a-si imbunatati si adapta experienta la piata muncii din Spania, dar si pentru a-si cunoaste drepturile si obligatiile, de cele mai multe ori ignorate.

In plus, organizatorii doresc sa prezinte muncitorilor imigranti ajutoarele oferite de primarii si de Guvern, ajutoare care implica si alte categorii, cum sunt mamele muncitoare sau familiile numeroase. La aceasta bursa, muncitorii pot sa afle informatii exacte in legatura cu necesitatile pe care le are piata muncii in Spania, datele si locurile de munca temporare, in special in domeniul agriculturii (cules de fructe si legume).

Deschisa in zilele de 23 si 24 septembrie, Feria del Inmigrante va putea fi vizitata la Stadionul Santiago Bernabeu, intre orele 8.00-20.00.

Romanian Global News

Adauga un comentariu

*