Festivalul-Concurs National de Poezie ´Avangarda XXII´

Exista parfumuri pe care crezi ca le-ai uitat, si la un moment dat te fac sa tresari. Exista poezii care au efect de parfum asupra ta. Un sentiment care nu trebuie ratat. Iubitorii de poezie din Bacau si nu numai au ocazia sa participe la o manifestare de exceptie.

Fundatia Culturala „Georgeta si Mircea Cancicov” Bacau organizeaza cea de-a sasea editie a Festivalului-Concurs National de Poezie „Avangarda XXII”. Festivalul va debuta cu „Avangadra prin liceele bacauane”. Elevi de la cinci licee bacauane vor participa la colocviul pe tema „Rolul scriitorului in formarea spiritualitatii de maine”.

Sambata, 23 septembrie, are loc decernarea premiilor, iar locul ales este statuia poetului George Bacovia din centrul municipiului.

Manifestarea isi propune descoperirea si promovarea valorilor literare romanesti, inclusiv din Basarabia, Bucovina (Ucraina) si Voievodina (Serbia). Tinerii care nu au debutat editorial au ocazia sa-si etaleze talentele.

Cele mai valoroase carti si antologii de poezie si publicatii literare si de cultura aparute in anul 2005 vor fi promovate.

La aceasta competitie vor participa creatori de poezie din tara si diaspora, care nu au depasit varsta de 35 de ani si care nu au debutat editorial; creatori de poezie care nu au debutat editorial in anul 2004 si care nu au depasit varsta de 40 de ani; poeti consacrati, care nu au depasit varsta de 55 de ani; realizatori si editori de antologii de poezie; realizatori si editori de antologii de poezie; realizatori si editori de reviste literare si de cultura. La fiecare categorie de participare se vor acorda premii si mentiuni.

De asemenea, se vor acorda premii din partea unor reviste literare din Bacau si din tara, posturi de radio si televiziune, institutii si agenti economici.
Juriul este alcatuit din personalitati marcante ale literaturii romane, iar presedintele – Gabriel Chifu – este secretarul Uniunii Scriitorilor din Romania.

Rodica ANDRICI

Adauga un comentariu

*